Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Twente Milieu neemt de situatie rondom het Coronavirus uiterst serieus. Grootste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en het kunnen blijven uitvoeren van onze taken op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte. Bij Twente Milieu gelden daarom sinds begin vorige week maatregelen gebaseerd op de informatie van de autoriteiten als het RIVM en de GGD Twente. Denk dan aan maatregelen rondom de persoonlijke hygiëne van onze medewerkers, thuiswerken, evenementen en congresbezoeken en het zoveel mogelijk voorkomen van verspreiding tussen onze werklocaties.

Twente Milieu & Corona

Wordt mijn afval opgehaald?

We voeren op dit moment ons werk nog uit zoals u van ons gewend bent. Dat betekent dat u uw containers op de gebruikelijke dagen (afvalkalender) aan straat kunt zetten.

Wordt mijn papier opgehaald?

De papierinzameling met vrijwilligers gaat gewoon door, met uitzondering van Borne.

Borne
In Borne wordt geen papier opgehaald. Wel blijft het mogelijk om zelf oud papier weg te brengen naar de papiercontainers. Die staan in Borne bij de Bornse Harmonie aan de Weideweg 1, en bij het Stedelijk Orkest aan de Burenweg 5. Ook is in Zenderen een container te vinden bij Zenderen Vooruit aan de Hoofdstraat 44.

Haaksbergen

Scholen en verenigingen mogen, als ze zich aan de verscherpte regels houden, hun wekelijkse ophaalactie van papier voortzetten. Enkele scholen en verenigingen zien af van de inzameling. Blijf via de pagina van de gemeente op de hoogte of de school of vereniging in uw wijk papier inzamelt.

Gaat de bladaardeactie op Milieupark Hengelo door?

In overleg met de gemeente Hengelo is besloten de actie waarbij gratis bladaarde kon worden opgehaald op het Milieupark aankomende zaterdag komt te vervallen.

De textielcontainers zijn gesloten (m.u.v. Almelo en Haaksbergen). Waar laat ik mijn textiel?

Wilt u textiel zoveel mogelijk thuis bewaren of zelf naar kringloopbedrijven brengen? De verzamelcontainers voor textiel worden gesloten, omdat kringloopbedrijven op dit moment niet kunnen garanderen dat het textiel gesorteerd wordt.

Let op! De textielcontainers in Almelo en Haaksbergen zijn niet gesloten. De containers worden daar geleegd door een andere inzamelaar.

Worden mijn etensresten opgehaald met de Voedselfiets? (Hengelo)

De Voedselfiets, die rijdt in een aantal buurten met hoogbouwwoningen, heeft maandag 16 maart voor de laatste keer de etensresten opgehaald. Vanaf dinsdag 17 maart kunnen de gebruikers van de Voedselfiets tijdelijk hun etensresten niet meer inleveren. De etensresten mogen bij het restafval. Deze maatregelen gelden voorlopig tot 6 april.

Gaat de takkenronde door? (Hengelo en Borne)

De takkenronde in Hengelo en Borne gaat gewoon door, als u zich hiervoor aangemeld heeft.

Kan ik het afvalbrengpunt bezoeken?

Onze afvalbrengpunten zijn geopend op de vaste openingstijden.

Heeft u gezondheidsklachten, zoals vermeld door het RIVM, wilt u dan onze afvalbrengpunten niet bezoeken?

Ook vragen we u om onze voorzorgsmaatregelen op het afvalbrengpunt op te volgen.
Door de maatregelen kunnen de wachttijden op de afvalbrengpunten oplopen.

24-03-2020-Voorzorgsmaatregelen-afvalbrengpunten.jpg?mtime=20200324101541#asset:220345Gaat mijn afspraak voor een huisbezoek door?

Een afspraak voor het ophalen van grof afval en huisbezoeken van plaagdierbeheersers gaan gewoon door. Onze medewerkers geven bij huisbezoeken geen handen en vermijden fysiek contact.

Wilt u als u last heeft van genoemde gezondheidsklachten geen afspraken maken waarbij onze medewerkers aan huis komen, bijvoorbeeld grof afval aan huis ophalen of bestrijding van plaagdieren? Ook als u al een afspraak heeft staan en u inmiddels gezondheidsklachten heeft, verzetten we de afspraak graag. Neem dan contact op met onze klantenservice.

Worden verzamelcontainers bij milieupleintjes geleegd?

Verzamelcontainers op milieupleinen worden gewoon geleegd, met uitzondering van de textielcontainers.

Welk afval waar rondom Corona?

Restafval

  • Papieren zakdoekjes
  • Mondkapjes
  • Doordrukverpakking van medicijnen
  • Latex handschoentjes

Verpakkingen

  • Lege zeepverpakking
  • Lege desinfectieverpakking

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Wij helpen u graag! U kunt onze klantenservice bereiken via het contactformulier hieronder of van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur telefonisch via 0900 85 20 111 (lokaal tarief).

Door de gevolgen van het coronavirus (scheiden van teams en niet werken bij gezondheidsklachten) is de bezetting van de Klantenservice minder dan normaal. Dat betekent dat de wachttijden aan de telefoon helaas langer zijn dan u van ons mag gewend bent. We willen u vragen om uw meldingen zoveel mogelijk via de Twente Milieu app of het contactformulier met ons te delen. We pakken uw bericht vervolgens zo snel als mogelijk op! Bedankt voor uw medewerking!

Wordt mijn afval opgehaald?
Wordt mijn papier opgehaald?
Gaat de bladaardeactie op Milieupark Hengelo door?
De textielcontainers zijn gesloten (m.u.v. Almelo en Haaksbergen). Waar laat ik mijn textiel?
Worden mijn etensresten opgehaald met de Voedselfiets? (Hengelo)
Gaat de takkenronde door? (Hengelo en Borne)
Kan ik het afvalbrengpunt bezoeken?
Gaat mijn afspraak voor een huisbezoek door?
Worden verzamelcontainers bij milieupleintjes geleegd?
Welk afval waar rondom Corona?
Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen?

Velden met een * zijn verplicht

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.