Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Twente Milieu neemt de situatie rondom het Coronavirus uiterst serieus. Grootste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en het kunnen blijven uitvoeren van onze taken op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte. Bij Twente Milieu gelden daarom maatregelen gebaseerd op de informatie van de autoriteiten als het RIVM en de GGD Twente. Denk dan aan maatregelen rondom de persoonlijke hygiëne van onze medewerkers, thuiswerken, evenementen en congresbezoeken en het zoveel mogelijk voorkomen van verspreiding tussen onze werklocaties.

Twente Milieu & Corona

Kan ik het afvalbrengpunt bezoeken?

Onze afvalbrengpunten zijn geopend op de vaste openingstijden. In onderstaand schema ziet u een indicatie van de drukte op de afvalbrengpunten.

Heeft u gezondheidsklachten, zoals vermeld door het RIVM, wilt u dan onze afvalbrengpunten niet bezoeken?

Ook vragen we u om onze voorzorgsmaatregelen op het afvalbrengpunt op te volgen.
Door de maatregelen kunnen de wachttijden op de afvalbrengpunten oplopen.

Wordt mijn afval opgehaald?

We voeren op dit moment ons werk nog uit zoals u van ons gewend bent. Dat betekent dat u uw containers op de gebruikelijke dagen (afvalkalender) aan straat kunt zetten.

Wordt mijn papier opgehaald?

Ja, uw papier wordt opgehaald. Ook de papierinzameling met vrijwilligers gaat gewoon door, met uitzondering van Borne. In de gemeenten waar papier wordt gehaald door Twente Milieu met behulp van vrijwilligers van scholen en verenigingen, mogen vrijwilligers zelf bepalen of zij willen inzamelen of niet. Als dat niet het geval is, zamelt Twente Milieu het papier in met eigen medewerkers. De inzameling van papier is en blijft belangrijk. Ook juist omdat de inzameling van papier één van de drijvers is van de hele productieketen. Dit papier zit verwerkt in bijvoorbeeld verpakkingen, hygiënepapier en nog veel meer. Wist u dat 60% van ons nieuwe papier bestaat uit oud papier?

Borne
In Borne wordt geen papier opgehaald. Wel blijft het mogelijk om zelf oud papier weg te brengen naar de papiercontainers. Die staan in Borne bij de Bornse Harmonie aan de Weideweg 1, en bij het Stedelijk Orkest aan de Burenweg 5. Ook is in Zenderen een container te vinden bij Zenderen Vooruit aan de Hoofdstraat 44.

Haaksbergen
Scholen en verenigingen mogen, als ze zich aan de verscherpte regels houden, hun wekelijkse ophaalactie van papier voortzetten. Enkele scholen en verenigingen zien af van de inzameling. Blijf via de pagina van de gemeente op de hoogte of de school of vereniging in uw wijk papier inzamelt.

Hof van Twente
Kijk voor alle informatie rond de papierinzameling van Hof van Twente op deze pagina.

Wierden
In Wierden wordt geen papier opgehaald. Wel blijft het mogelijk om zelf oud papier weg te brengen naar de papiercontainers. Die staan in aan de Molenbeltsweg in Wierden en de Vonderweg in Enter.

De textielcontainers zijn gesloten. Waar laat ik mijn textiel?

Wilt u textiel zoveel mogelijk thuis bewaren of zelf naar kringloopbedrijven brengen? De verzamelcontainers voor textiel worden gesloten, omdat kringloopbedrijven op dit moment niet kunnen garanderen dat het textiel gesorteerd wordt.

Let op! De textielcontainers in Wierden zijn niet gesloten. De containers worden daar geleegd door een andere inzamelaar.

Gaat mijn afspraak voor een huisbezoek door?

Een afspraak voor het ophalen van grof afval en huisbezoeken van plaagdierbeheersers gaan gewoon door. Onze medewerkers geven bij huisbezoeken geen handen en vermijden fysiek contact.

Wilt u als u last heeft van genoemde gezondheidsklachten geen afspraken maken waarbij onze medewerkers aan huis komen, bijvoorbeeld grof afval aan huis ophalen of bestrijding van plaagdieren? Ook als u al een afspraak heeft staan en u inmiddels gezondheidsklachten heeft, verzetten we de afspraak graag. Neem dan contact op met onze klantenservice.

Worden verzamelcontianers bij milieupleintjes geleegd?

Verzamelcontainers op milieupleinen worden gewoon geleegd, met uitzondering van de textielcontainers.

Welk afval waar rondom corona?

Restafval

  • Papieren zakdoekjes
  • Mondkapjes
  • Doordrukverpakking van medicijnen
  • Latex handschoentjes

Verpakkingen

  • Lege zeepverpakking
  • Lege desinfectieverpakking

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Wij helpen u graag! U kunt onze klantenservice bereiken via het contactformulier hieronder of van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur telefonisch via 0900 85 20 111 (lokaal tarief).

Door de gevolgen van het coronavirus (scheiden van teams en niet werken bij gezondheidsklachten) is de bezetting van de Klantenservice minder dan normaal. Dat betekent dat de wachttijden aan de telefoon helaas langer zijn dan u van ons mag gewend bent. We willen u vragen om uw meldingen zoveel mogelijk via de Twente Milieu app of het contactformulier met ons te delen. We pakken uw bericht vervolgens zo snel als mogelijk op! Bedankt voor uw medewerking!

Kan ik het afvalbrengpunt bezoeken?
Wordt mijn afval opgehaald?
Wordt mijn papier opgehaald?
De textielcontainers zijn gesloten. Waar laat ik mijn textiel?
Gaat mijn afspraak voor een huisbezoek door?
Worden verzamelcontianers bij milieupleintjes geleegd?
Welk afval waar rondom corona?
Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen?

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Inloggen gemeente