Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Twente Milieu & Corona

Twente Milieu neemt de situatie rondom het Coronavirus uiterst serieus. Grootste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en het kunnen blijven uitvoeren van onze taken op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte. Bij Twente Milieu gelden daarom de actuele maatregelen, zoals door het RIVM bepaald. Denk dan aan maatregelen rondom de persoonlijke hygiëne van onze medewerkers, afstand houden, thuiswerken en het zoveel mogelijk voorkomen van verspreiding tussen onze werklocaties. Vanaf 19 december is Nederland opnieuw in lockdown. Op deze pagina leest u wat dit voor Twente Milieu en onze werkzaamheden betekent.

Ons cruciale werk gaat door
Het werk van Twente Milieu is door de overheid aangewezen als cruciaal werk, omdat het bijdraagt aan de algemene volksgezondheid en veiligheid. Dat gaat niet alleen over ons werk op het gebied van afvalinzameling. Ook taken op het gebied van rioolbeheer, onderhoud aan verkeerslichten, plaagdierbeheersing, gladheidbestrijding en het beheer en onderhoud van de openbare ruimten blijven ook nu belangrijk. Voor ons als vitale organisatie die cruciaal werk uitvoert voor de inwoners van Twente, zijn er tijdens de huidige coronamaatregelen geen beperkingen in onze dienstverlening. Dat betekent dat ons werk doorgaat zoals u dit van ons gewend bent.

Samen houden we Twente gezond & veilig. Helpt u mee?
Twente Milieu kan het werk blijven uitvoeren doordat onze medewerkers zich ook nu inzetten voor een schoon, gezond en veilig Twente. De gezondheid van onze medewerkers en het tegengaan van de coronabesmettingen zijn prioriteit. Wij rekenen ook op u en vragen u het volgende:

  • Heeft u gezondheidsklachten? Bezoek dan niet het Afvalbrengpunt/Milieupark en maak geen afspraken waarbij onze medewerkers aan huis komen. Denk dan aan grof afval aan huis ophalen of bestrijding van plaagdieren. Ook als u al een afspraak heeft staan en u inmiddels gezondheidsklachten heeft, verzetten we de afspraak graag. Neem dan contact op met onze Klantenservice
  • Kom alleen naar het Afvalbrengpunt/ Milieupark als het echt niet anders kan. Bewaar uw grof afval tijdens de lockdown het liefst even thuis. Lukt dat niet, dan gelden op het Afvalbrengpunt/Milieupark de volgende regels:

  • Houd voldoende afstand (1,5 meter) van onze medewerkers. Dat betekent ook dat we u zo min mogelijk helpen met het uit de auto halen van uw afval. Onze excuses!
  • Kom alleen of maximaal met één extra persoon naar onze locaties
  • Heeft u kinderen in uw auto? Wilt u deze dan in de auto laten? Hartelijk dank!
  • We laten minder auto's toe op het terrein, zodat we iedereen goed de ruimte kunnen geven. Dat betekent dat de wachtrijen voor de ingang langer zijn dan u gewend bent. De wachttijden zijn niet anders dan normaal in deze periode van het jaar.

Daarnaast informeren we u graag dat:

  • Onze medewerkers bij huisbezoeken geen handen geven en fysiek contact vermijden
  • Onze Klantenservice gewoon bereikbaar is, zowel per mail als telefonisch
  • We al onze werkzaamheden uitvoeren zoals u van ons gewend bent. Dat betekent dat u uw containers op de gebruikelijke dagen (zie de afvalkalender) aan straat kunt zetten.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Wij helpen u graag!
U kunt onze Klantenservice bereiken via het contactformulier onderaan deze pagina of van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur telefonisch via 0900 85 20 111 (lokaal tarief).


Heeft u vragen of opmerkingen?

Inloggen gemeente