Schermafbeelding 2024 02 20 173751

Onderzoek containers legen op afroep. Praat u mee?

Heeft u op 13 of 14 februari een brief van Twente Milieu ontvangen over de pilot ophalen op afroep? Geef dan alstublieft uw mening via de link, QR code of het telefoonnummer uit die brief. We zijn er benieuwd naar uw mening!

Wilt u verder met ons praten over de pilot dan bent u van harte welkom om op maandag 26 februari van 19:00 tot 21:00 aan te schuiven bij ons inwonerspanel in Markelo. U kunt zich aanmelden via l.schepens@twentemilieu.nl

Lees meer
Winterweer

Tips om vastvriezen van afval te voorkomen

We geven u een aantal tips om vastgevroren afval in de container te voorkomen. Is de container niet of deels geleegd door vastgevroren afval? Dan komt onze chauffeur hier helaas niet voor terug. Zorg er dus voor dat het afval tijdens de ophaaldag los in de container ligt.

Lees meer
21 06 11 Header alternatief textielcontainer milieuplein 1920x530

Afvaltarieven Hengelo blijven in 2024 nagenoeg gelijk

De afvaltarieven blijven in Hengelo in 2024 nagenoeg gelijk met dit jaar. Alleen het vast tarief stijgt licht met 2 euro per jaar. Wel kunnen Hengeloërs volgend jaar een aantal afvalsoorten gratis wegbrengen naar het Milieupark, zoals bepaalde soorten hout, banden en matrassen. Daarnaast verdwijnen de bovengrondse verpakkingen- en oud papiercontainers in de buurten; hoogbouwbewoners kunnen wekelijks op nieuwe inzamelplekken in de wijk hun verpakkingen kwijt in doorzichtige plastic zakken om vervuiling van verpakkingen tegen te gaan. Dit zijn initiatieven van de raadswerkgroep afval. Het college heeft de tarieven dinsdag vastgesteld in de afvalstoffenverordening. De gemeenteraad van Hengelo neemt het definitieve besluit.

Lees meer
23 06 08 Basisschool de Esch uit Oldenzaal wint textielrace Twente

Basisschool de Esch uit Oldenzaal wint Textiel Race Twente!

Afgelopen vier weken deden tien basisscholen uit Twente mee aan de Textiel Race Twente. Zij leerden alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Samen brachten zij 17.152 kilo textiel terug de kringloop in, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. Ook werden er 1684 reparaties uitgevoerd. De Textiel Race Twente was een groot succes met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners! Na een spannende strijd is het basisschool de Esch uit Oldenzaal die er met de winst vandoor is gegaan.

Lees meer
20 05 28 Tips en Tricks Gfe inzameling bij hoogbouw Enschede

Bioboxen worden vanaf 1 juni geplaatst

Twente Milieu begint vanaf 1 juni met het plaatsen van de bioboxen op de vastgestelde locaties in Hengelo. Als eerste worden de bioboxen geplaatst waar nu de Voedselfiets etensresten inzamelt. Vervolgens worden de overige bioboxen aangelegd. Vanaf 1 juli kunnen de eerste bewoners de biobox gebruiken. Naar verwachting kunnen eind augustus alle hoogbouwbewoners gebruik maken van de biobox.

Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Lees meer
Controleurs vervuiling verpakkingen 2

Controles op vervuiling verpakkingencontainers

Verpakkingencontainers van inwoners uit Hengelo worden gecontroleerd op vervuiling. Twente Milieu en de gemeente Hengelo starten met deze controles om de kwaliteit van het verpakkingsmateriaal te verbeteren; er zit nog te vaak afval in de verpakkingencontainer dat er niet hoort. Is het afval niet goed gescheiden? Dan wordt de container niet geleegd.

Lees meer
Inloggen gemeente