Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Afvalinzameling

In al onze aandeelhoudende gemeenten zamelen we verschillende soorten afval in. Het verschilt per gemeente welke afvalsoorten we aan huis ophalen en welke afvalsoorten u kwijt kunt op het afvalbrengpunt of Milieupark.

Onze aandeelhoudende gemeenten hebben zichzelf, samen met de  andere Twentse gemeenten,  tot doel  gesteld de hoeveelheid restafval te beperken tot 50 kilo per inwoner. Dit doel willen we in 2030 hebben bereikt. We hebben dit vastgelegd in de Twentse Afvalvisie. Landelijk wordt deze doelstelling onderschreven.

Elke gemeente kiest zelf de manier waarop deze doelstelling wordt behaald. De volgende manieren behoren tot de mogelijkheden:

Gedifferentieerde tarieven (Diftar)

Inwoners van een gemeente met Diftar betalen voor de keren dat zij de grijze (en in sommige gemeenten ook de groene) container aan de straat zetten of een vuilniszak wegbrengen naar de ondergrondse restafvalcontainer. Dit gebeurt onder de noemer ‘Afval scheiden loont!’.

Vierwekelijks inzamelen van het restafval

Bij het vierwekelijks inzamelen van het restafval wordt de grijze container één keer in de vier weken geleegd, in plaats van één keer in de twee weken. Hiermee wordt het volume dat inwoners beschikbaar hebben voor restafval beperkt.

Omgekeerd inzamelen

Bij omgekeerd inzamelen worden de afvalsoorten die herbruikbaar zijn (bijvoorbeeld gft, verpakkingen en papier) aan huis opgehaald. Het restafval moeten inwoners zelf wegbrengen naar een ondergrondse container in de buurt. Wilt u weten hoe de afvalinzameling in uw gemeente is geregeld? Kijk dan op de pagina van uw gemeente

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.