Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Wierden

Tips

20 05 28 Tips en Tricks Gfe inzameling bij hoogbouw Enschede

Gfe-verzamelcontainers bij hoogbouw in Wierden

Woont u in een appartement in Wierden? Dan kunt u vanaf begin 2023 groente-, fruit- en etensresten (gfe) gescheiden inleveren. Gemeente Wierden en Twente Milieu plaatsen begin volgend jaar extra gfe-verzamelcontainers bij hoogbouwlocaties, zoals appartementen. Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Lees meer
20 06 23 Tips en Tricks Voorkom Stankoverlast gft container

Gemeente Wierden en Twente Milieu gaan inzameling gft-afval optimaliseren

De gemeente Wierden wil toe naar zo weinig mogelijk restafval. Dit begint bij het goed scheiden van afval. Dat wordt nu al goed gedaan door de inwoners. Toch zijn er nog verbeteringen te realiseren. Daarom gaat de gemeente samen met Twente Milieu het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft) optimaliseren: er worden meer verzamelcontainers geplaatst bij hoogbouw en het gft-afval aan huis wordt regelmatiger ingezameld.

Lees meer
20 03 04 Tips en Tricks Voorkom Ratten

Voorkom ratten in Wierden

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Basisschool de Maten uit Oldenzaal wint E Waste Race Twente

Twentse scholieren zamelen bijna 15.000 elektronische apparaten tijdens E-waste Race Twente in

Afgelopen vier weken zamelden leerlingen van negen basisscholen uit Twente een grote hoeveelheid elektronisch afval in tijdens de E-waste Race. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 14.880 oude elektronische apparaten in. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven, maar wordt het hergebruikt en gerecycled. Basisschool de Maten wist de meeste punten te behalen en is daarmee de winnaar van de E-waste Race. Wethouder Maaike Rödel verraste vandaag samen met Twente Milieu de leerlingen met de gewonnen prijs: een schoolreis.

Lees meer
Bekijk al het nieuws
Inloggen gemeente