Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Losser

Tips

20 08 05 Tips en Tricks Campagne Recycleklaar

Maak uw afval recycleklaar

Uw plastic verpakkingen, blikken en drinkpakken zijn waardevol. Zeker als u ze goed verzamelt. Want hoe beter u uw afval scheidt, hoe meer verpakkingen een tweede leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten en verpakkingen. Maak ze leeg, haal ze los, druk ze plat. Dan zijn ze recycleklaar. Kleine moeite, groot verschil! Wilt u weten hoe u dat zo goed mogelijk kunt doen? Bekijk dan de website Recycleklaar.

Nooit meer vergeten

Vergeet nooit meer uw container aan straat te zetten…

Installeer onze app op uw telefoon en stel een herinnering in op de ochtend dat u de container aan de weg moet zetten. Zo vergeet u de container nooit meer! En wist u dat u met onze app ook meldingen kunt maken van een vergeten container aan huis, een volle/defecte verzamelcontainer en/of illegale dump?

19 09 17 Repair Cafe

Weggooien? Mooi niet!

Met de campagne 'Waardeer het, Repareer het' stimuleert SIRE Nederlanders zoveel mogelijk om hun kapotte spullen te laten repareren door mensen bewust te maken van de waarde van hun spullen. Twente Milieu ondersteunt dit initiatief natuurlijk. In Almelo, Borne, Delden, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Wierden kun je voor de reparatie van spullen terecht bij het Repair Café.

Lees meer

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Basisschool de Maten uit Oldenzaal wint E Waste Race Twente

Twentse scholieren zamelen bijna 15.000 elektronische apparaten tijdens E-waste Race Twente in

Afgelopen vier weken zamelden leerlingen van negen basisscholen uit Twente een grote hoeveelheid elektronisch afval in tijdens de E-waste Race. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 14.880 oude elektronische apparaten in. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven, maar wordt het hergebruikt en gerecycled. Basisschool de Maten wist de meeste punten te behalen en is daarmee de winnaar van de E-waste Race. Wethouder Maaike Rödel verraste vandaag samen met Twente Milieu de leerlingen met de gewonnen prijs: een schoolreis.

Lees meer
Bekijk al het nieuws
Inloggen gemeente