Gemeente Losser
Voor een schoon, groen en leefbaar Twente!
Tips

Tips om vastvriezen van afval te voorkomen
We geven u een aantal tips om vastgevroren afval in de container te voorkomen. Is de container niet of deels geleegd door vastgevroren afval? Dan komt onze chauffeur hier helaas niet voor terug. Zorg er dus voor dat het afval tijdens de ophaaldag los in de container ligt.

Maak uw afval recycleklaar
Uw plastic verpakkingen, blikken en drinkpakken zijn waardevol. Zeker als u ze goed verzamelt. Want hoe beter u uw afval scheidt, hoe meer verpakkingen een tweede leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten en verpakkingen. Maak ze leeg, haal ze los, druk ze plat. Dan zijn ze recycleklaar. Kleine moeite, groot verschil! Wilt u weten hoe u dat zo goed mogelijk kunt doen? Bekijk dan de website Recycleklaar.

Vergeet nooit meer uw container aan straat te zetten…
Installeer de Twente Milieu app op uw telefoon of tablet en stel een herinnering in op de ochtend dat u de container aan de weg moet zetten. Zo vergeet u nooit meer om uw container op tijd aan straat te zetten. Ook kunt u met de Twente Milieu app meldingen maken als we uw container bijvoorbeeld vergeten zijn te legen of als een verzamelcontainer in de buurt vol of kapot is. Snel en gemakkelijk!
Veelgestelde vragen
- Wat kan ik doen om stankoverlast en/of ongedierte bij mijn gft-bak (groente-, fruit- en tuinafval) te voorkomen?
- Wat mag er bij het gfe-afval?
- Wat moet ik doen als het afval in mijn container is vastgevroren en niet is geleegd?
- Mag ik zakken gebruiken in mijn groene gft-container?
- Welke formaten minicontainers zijn er?
- Ik wil graag een extra minicontainer, kan dat?
- Wanneer wordt mijn minicontainer geleegd?
- Hoe kan ik het volume van mijn gft-afval beperken?
- Waarom hebben sommige ondergrondse verpakkingencontainers zulke kleine openingen?
Laatste nieuws
Bekijk al het nieuws
Koffiepads en theezakjes mogen voortaan bij het gft-afval
De koffie- en theebedrijven in Nederland maken hun koffiepads en theezakjes nu volledig van composteerbaar afval, waardoor het in de gft-container mag. Goed voor het milieu en de portemonnee! Voor gebruikers van koffiecups: de meeste zijn niet composteerbaar en ze mogen om verwarring te voorkomen niet bij het gft-afval.