Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Oldenzaal

Actueel

Naar actueel overzicht
Campagnebeeld Lachgascilinders

Inzameling lachgascilinders krijgt vervolg

Inwoners van Twente kunnen nog 3 maanden langer lachgascilinders blijven inleveren én daarbij een beloning ontvangen. De in april gestarte pilot blijft doorlopen tot 3 oktober 2024. Er zijn tot nu toe al meer dan 2.000 lachgascilinders ingeleverd bij Twente Milieu. Reden genoeg om de pilot nog even door te zetten. Je kunt ze veilig en anoniem blijven inleveren bij afvalbrengpunt Oost in Enschede en het Milieupark in Hengelo. Met een kleine aanpassing: Hengelo is alleen nog maar op dinsdag open voor inname van de cilinders. De openingstijden voor de locatie in Enschede blijven ongewijzigd.

Lees meer
Greenclip 1200x628 linkimage

GreenClip zorgt voor minder overlast van de gft-container

Na een zomer en een winter de GreenClip te hebben gebruikt, werd een onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van 5.000 inwoners van Twente. De conclusies zijn helder en betrouwbaar: de GreenClip zorgt ervoor dat de overlast van geur en ongedierte afneemt bij het scheiden van gft-afval met de groene gft-container. De helft van de gebruikers raadt na een zomer en een winter gebruik te hebben gemaakt van de GreenClip, deze aan. Bijna 20% twijfelt nog. Uiteindelijk zegt 70% van de gebruikers dat de GreenClip uitstekend tot redelijk bijdraagt aan een schone en frisse groene bak. Mooie resultaten dus!

Lees meer
De Saller wint E waste Race Twente webversie

OBS De Saller uit Losser wint E-waste Race Twente

De afgelopen vier weken zamelden leerlingen van tien Twentse basisscholen een grote hoeveelheid elektronisch afval in tijdens de E-waste Race Twente. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 5699 oude elektronische apparaten in. OBS De Saller uit Losser is met 1146 ingezamelde apparaten en 12 reparaties de winnaar van de E-waste Race Twente. Beekpark uit Borne eindigde als tweede en de laatste podiumplaats is voor De Wendakker uit Oldenzaal. De drie scholen winnen een mooie geldprijs die zij naar eigen inzicht kunnen inzetten. De leerlingen van OBS De Saller krijgen daarnaast nog een leuke workshop Kabelkunst.

Lees meer
Inloggen gemeente