U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Gemeente Almelo

Twente Milieu App
Download de app, zodat je altijd de afvalkalender bij de hand hebt.

Waarom zou ik ervoor kiezen voortaan gebruik te maken van een ondergrondse container voor restafval en mijn grijze container in te leveren?

Van welke ondergrondse restafvalcontainers kan ik gebruik maken?

Wat verandert er voor mij als ik mijn grijze container inlever en gebruik maak van een ondergrondse restafvalcontainer?

Moet ik een andere prullenbak of kleinere zakken aanschaffen als ik gebruik ga maken van een ondergrondse restafvalcontainer?

Ik kan geen grote stukken afval (grofvuil) in de ondergrondse restafvalcontainer kwijt. Waar moet ik dat laten?

  • Word ook aanhanger!

    Organiseert u samen met buurbewoners, uw vereniging of school een opruimactie van zwerfafval in uw buurt, maar beschikt u niet over alle benodigde middelen? Bestel dan gratis onze zwerfafvalaanhanger en werk samen aan een schone buurt. In de aanhanger zitten alle benodigde middelen, zoals bezems, vuilniszakken, hesjes en handschoenen. Kijk hier voor meer informatie.


  • Maak het uzelf gemakkelijk...

    Zet meerdere afvalbakken voor verschillende afvalsoorten in de keuken (en/of andere ruimtes) neer. Zo kunt u het afval direct scheiden!


  • Voorkom ratten en muizen!

    Een ratten- en muizenplaag kan ontstaan in woonwijken, bij opslagplaatsen, agrarische bedrijven en in binnensteden. De factoren die deze plaag veroorzaken zijn voldoende voedsel, water en nestelgelegenheid. Bekijk hier tips om een ratten- en muizenplaag te voorkomen of vind het antwoord op andere veelgestelde vragen over ratten en muizen.

Laatste nieuws

Van handige tips en gewijzigde openingstijden tot de laatste ontwikkelingen op het gebied van afval; we houden u graag op de hoogte van al het nieuws omtrent een beter milieu in uw gemeente. 

Bekijk alle nieuwsberichten

Geen taxusinzameling voor Taxus voor Hoop op de afvalbrengpunten

De afgelopen jaren heeft Twente Milieu in samenwerking met de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hof van Twente, Hengelo & Oldenzaal éénjarige twijgen van de taxus baccata-haag ingezameld. In het snoeisel van de taxushaag zit baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Inwoners konden hun snoeisel naar de afvalbrengpunten brengen en op deze manier een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker. Dit jaar is deze inzameling niet mogelijk.

Lees meer

Steun het goede doel: lever je elektrische apparaten in

Gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Twente Milieu doen mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) bij het afvalbrengpunt. U kunt vanaf 21 april 2018 kapotte kleine elektrische apparaten of spaarlampen inleveren en hier punten mee sparen. Hiermee maakt u zelf kans op mooie prijzen en het goede doel op een cheque van €1000,-.

Lees meer

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.