Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Almelo

Tips

20 03 16 Tips en Tricks Twente Milieu Corona

Twente Milieu & Corona

Het werk van Twente Milieu is door de overheid aangewezen als cruciaal werk, omdat het bijdraagt aan de algemene volksgezondheid en veiligheid. Wij blijven ons uiterste best doen om deze taken ook nu uit te kunnen blijven voeren. De meeste diensten blijven we 'gewoon' uitvoeren, maar niet alle. Klik hieronder op 'lees meer' voor een uitleg over welke diensten we tijdens de lockdown wel uitvoeren en welke diensten niet.

Lees meer
20 03 04 Tips en Tricks Voorkom Ratten

Voorkom ratten in Almelo

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

20 08 05 Tips en Tricks Campagne Recycleklaar

Maak uw afval recycleklaar

Uw plastic verpakkingen, blikken en drinkpakken zijn waardevol. Zeker als u ze goed verzamelt. Want hoe beter u uw afval scheidt, hoe meer verpakkingen een tweede leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten en verpakkingen. Maak ze leeg, haal ze los, druk ze plat. Dan zijn ze recycleklaar. Kleine moeite, groot verschil! Wilt u weten hoe u dat zo goed mogelijk kunt doen? Bekijk dan de website Recycleklaar.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Uitreiking eerste sticker oranje bak

Handige sticker oranje bak om verpakkingen goed te scheiden

Wél blikjes van frisdranken en chipszakken. Géén piepschuim verpakkingen of plastic speelgoed. Inwoners van Almelo scheiden hun verpakkingen steeds beter. Toch twijfelen inwoners soms over wat wel en niet in de oranje bak mag. De verpakkingensticker helpt bij het goed scheiden. “Superhandig”, vindt Suzanne Schreuder-Hudepol, die woensdag 31 maart de 1e sticker kreeg uitgereikt door wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid. Twente Milieu plakt de sticker begin april op de binnenkant van iedere oranje deksel.

Lees meer
Bekijk al het nieuws
Inloggen gemeente