Gemeente Hengelo

Tips

Vanaf 2021 stortquotum Grof Tuinafval

Vanaf 2021 geldt er een stortquotum voor grof tuinafval in Hengelo. U kunt voortaan 1000 kilo gratis grof tuinafval per jaar naar het Milieupark brengen. Heeft u meer dan 1000 kilo in een jaar? Dan betaalt u voor de overige kilo's €0,50 per 10 kilo. Kijk voor alle tarieven op deze pagina.

Twente Milieu & Corona

Het werk van Twente Milieu is door de overheid aangewezen als cruciaal werk, omdat het bijdraagt aan de algemene volksgezondheid en veiligheid. Wij blijven ons uiterste best doen om deze taken ook nu uit te kunnen blijven voeren. De meeste diensten blijven we 'gewoon' uitvoeren, maar niet alle. Klik hieronder op 'lees meer' voor een uitleg over welke diensten we de komende 5 weken wel uitvoeren en welke diensten niet.

Lees meer

Communicatiecampagne tegen vervuiling verpakkingsafval

Twente Milieu en de gemeente Hengelo zijn afgelopen week gestart met een communicatiecampagne om Hengeloërs erop te wijzen wat er in de oranje verpakkingencontainer hoort en wat niet. De verpakkingencontainers aan huis of de grote (ondergrondse) verzamelcontainers in de stad zijn te vaak vervuild. Daardoor kunnen de verpakkingen niet gerecycled worden en moeten ze worden verbrand. Deze vervuiling kost de gemeente geld en dat zien de inwoners weer terug in de afvalstoffenheffing die omhoog gaat.

Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Lees meer