Gemeente Hengelo
Voor een schoon, groen en leefbaar Twente!
Tips

Tips om vastvriezen van afval te voorkomen
We geven u een aantal tips om vastgevroren afval in de container te voorkomen. Is de container niet of deels geleegd door vastgevroren afval? Dan komt onze chauffeur hier helaas niet voor terug. Zorg er dus voor dat het afval tijdens de ophaaldag los in de container ligt.

Grote doorzichtige zakken voor verpakkingen
In Hengelo kunt u uw verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) los in uw verpakkingencontainer aan huis kwijt, of verzamelen in een doorzichtige zak. Ook bij het wegbrengen naar een verzamelcontainer gebruikt u een doorzichtige zak. Veel inwoners vinden het fijn om daar een grote 60 liter zak voor te gebruiken. Een aantal supermarkten in Hengelo heeft deze inmiddels in het assortiment opgenomen. Klik op 'lees meer' in welke supermarkten u de grote doorzichtige zakken kunt vinden.

Voorkom ratten in Hengelo
Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!
Veelgestelde vragen
- Wat kan ik doen om stankoverlast en/of ongedierte bij mijn gft-bak (groente-, fruit- en tuinafval) te voorkomen?
- Wat mag er bij het gfe-afval?
- Wat moet ik doen als het afval in mijn container is vastgevroren en niet is geleegd?
- Mag ik zakken gebruiken in mijn groene gft-container?
- Welke formaten minicontainers zijn er?
- Ik wil graag een extra minicontainer, kan dat?
- Wanneer wordt mijn minicontainer geleegd?
- Hoe kan ik het volume van mijn gft-afval beperken?
- Waarom hebben sommige ondergrondse verpakkingencontainers zulke kleine openingen?
Laatste nieuws
Bekijk al het nieuws
Koffiepads en theezakjes mogen voortaan bij het gft-afval
De koffie- en theebedrijven in Nederland maken hun koffiepads en theezakjes nu volledig van composteerbaar afval, waardoor het in de gft-container mag. Goed voor het milieu en de portemonnee! Voor gebruikers van koffiecups: de meeste zijn niet composteerbaar en ze mogen om verwarring te voorkomen niet bij het gft-afval.