Gemeente Hengelo

Tips

Twente Milieu & Corona

Het werk van Twente Milieu is door de overheid aangewezen als cruciaal werk, omdat het bijdraagt aan de algemene volksgezondheid en veiligheid. Wij blijven ons uiterste best doen om deze taken ook nu uit te kunnen blijven voeren. De meeste diensten blijven we 'gewoon' uitvoeren, maar niet alle. Klik hieronder op 'lees meer' voor een uitleg over welke diensten we tijdens de lockdown wel uitvoeren en welke diensten niet.

Lees meer

Voorkom ratten in Hengelo

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

Vanaf 2021 stortquotum Grof Tuinafval

Vanaf 2021 geldt er een stortquotum voor grof tuinafval in Hengelo. U kunt voortaan 1000 kilo gratis grof tuinafval per jaar naar het Milieupark brengen. Heeft u meer dan 1000 kilo in een jaar? Dan betaalt u voor de overige kilo's €0,50 per 10 kilo. Kijk voor alle tarieven op deze pagina.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Zwerfafval opruimen? Meld uw actie aan bij Supporter van Schoon

Het is alweer wat langer licht, de zon schijnt regelmatig en de temperatuur is aangenaam. Kortom, het kriebelt om weer vaker naar buiten te gaan. Een frisse neus halen én tegelijkertijd een opruimommetje doen, onder het mom: word weer verliefd op je buurt. Dat is dit jaar het thema van Nederland Schoon. Doet u ook mee? Meld uw actie aan bij Supporter van Schoon en ontvang een gratis schoonmaakpakketje.

Lees meer
Bekijk al het nieuws