Laat gratis uw snoeihout en takken ophalen

Lees meer
23 06 08 Basisschool de Esch uit Oldenzaal wint textielrace Twente

Basisschool de Esch uit Oldenzaal wint Textiel Race Twente!

Afgelopen vier weken deden tien basisscholen uit Twente mee aan de Textiel Race Twente. Zij leerden alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Samen brachten zij 17.152 kilo textiel terug de kringloop in, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. Ook werden er 1684 reparaties uitgevoerd. De Textiel Race Twente was een groot succes met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners! Na een spannende strijd is het basisschool de Esch uit Oldenzaal die er met de winst vandoor is gegaan.

Lees meer
20 05 28 Tips en Tricks Gfe inzameling bij hoogbouw Enschede

Bioboxen worden vanaf 1 juni geplaatst

Twente Milieu begint vanaf 1 juni met het plaatsen van de bioboxen op de vastgestelde locaties in Hengelo. Als eerste worden de bioboxen geplaatst waar nu de Voedselfiets etensresten inzamelt. Vervolgens worden de overige bioboxen aangelegd. Vanaf 1 juli kunnen de eerste bewoners de biobox gebruiken. Naar verwachting kunnen eind augustus alle hoogbouwbewoners gebruik maken van de biobox.

Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Lees meer
Header nieuwsbrief 600x375

Twente Milieu steunt burgerinitiatief GreenClip

Vanaf deze zomer kunnen 5.000 inwoners van Twente als eerste gebruik maken van een échte Twentse noviteit: De GreenClip. Doel van de GreenClip is een frissere gft-container tijdens de warme dagen en minder gewicht en volume in de container. De GreenClip is een kleine groene clip, gemaakt van kunststof, die je aan de groene gft-container vastmaakt. Kleine moeite, groot gemak.

Lees meer
Controleurs vervuiling verpakkingen 2

Controles op vervuiling verpakkingencontainers

Verpakkingencontainers van inwoners uit Hengelo worden gecontroleerd op vervuiling. Twente Milieu en de gemeente Hengelo starten met deze controles om de kwaliteit van het verpakkingsmateriaal te verbeteren; er zit nog te vaak afval in de verpakkingencontainer dat er niet hoort. Is het afval niet goed gescheiden? Dan wordt de container niet geleegd.

Lees meer
20 05 28 Tips en Trics Avondopenstelling Milieupark Hengelo

Hengelo zet grote stap richting realisatie Circulair Ambachtscentrum

Voor het Milieupark aan de Wegtersweg komt waarschijnlijk een circulair ambachtscentrum. Gemeente Hengelo en Twente Milieu ondertekenden hiervoor een intentieovereenkomst. Bezoekers aan het Milieupark kunnen in de toekomst hun oude spullen daar inleveren, zodat ze ter plekke een tweede leven kunnen krijgen in de Kringloopwinkel. Ook spullen die nog een kleine reparatie nodig hebben zijn welkom. Twente Milieu zal in samenwerking met verschillende lokale en regionale partijen de komende periode stappen zetten richting realisatie. Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Lees meer
Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?