Campagnebeeld Lachgascilinders

Inzameling lachgascilinders krijgt vervolg

Inwoners van Twente kunnen nog 3 maanden langer lachgascilinders blijven inleveren én daarbij een beloning ontvangen. De in april gestarte pilot blijft doorlopen tot 3 oktober 2024. Er zijn tot nu toe al meer dan 2.000 lachgascilinders ingeleverd bij Twente Milieu. Reden genoeg om de pilot nog even door te zetten. Je kunt ze veilig en anoniem blijven inleveren bij afvalbrengpunt Oost in Enschede en het Milieupark in Hengelo. Met een kleine aanpassing: Hengelo is alleen nog maar op dinsdag open voor inname van de cilinders. De openingstijden voor de locatie in Enschede blijven ongewijzigd.

Lees meer
Greenclip 1200x628 linkimage

GreenClip zorgt voor minder overlast van de gft-container

Na een zomer en een winter de GreenClip te hebben gebruikt, werd een onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van 5.000 inwoners van Twente. De conclusies zijn helder en betrouwbaar: de GreenClip zorgt ervoor dat de overlast van geur en ongedierte afneemt bij het scheiden van gft-afval met de groene gft-container. De helft van de gebruikers raadt na een zomer en een winter gebruik te hebben gemaakt van de GreenClip, deze aan. Bijna 20% twijfelt nog. Uiteindelijk zegt 70% van de gebruikers dat de GreenClip uitstekend tot redelijk bijdraagt aan een schone en frisse groene bak. Mooie resultaten dus!

Lees meer
De Saller wint E waste Race Twente webversie

OBS De Saller uit Losser wint E-waste Race Twente

De afgelopen vier weken zamelden leerlingen van tien Twentse basisscholen een grote hoeveelheid elektronisch afval in tijdens de E-waste Race Twente. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 5699 oude elektronische apparaten in. OBS De Saller uit Losser is met 1146 ingezamelde apparaten en 12 reparaties de winnaar van de E-waste Race Twente. Beekpark uit Borne eindigde als tweede en de laatste podiumplaats is voor De Wendakker uit Oldenzaal. De drie scholen winnen een mooie geldprijs die zij naar eigen inzicht kunnen inzetten. De leerlingen van OBS De Saller krijgen daarnaast nog een leuke workshop Kabelkunst.

Lees meer
21 06 11 Header alternatief textielcontainer milieuplein 1920x530

Afvaltarieven Hengelo blijven in 2024 nagenoeg gelijk

De afvaltarieven blijven in Hengelo in 2024 nagenoeg gelijk met dit jaar. Alleen het vast tarief stijgt licht met 2 euro per jaar. Wel kunnen Hengeloërs volgend jaar een aantal afvalsoorten gratis wegbrengen naar het Milieupark, zoals bepaalde soorten hout, banden en matrassen. Daarnaast verdwijnen de bovengrondse verpakkingen- en oud papiercontainers in de buurten; hoogbouwbewoners kunnen wekelijks op nieuwe inzamelplekken in de wijk hun verpakkingen kwijt in doorzichtige plastic zakken om vervuiling van verpakkingen tegen te gaan. Dit zijn initiatieven van de raadswerkgroep afval. Het college heeft de tarieven dinsdag vastgesteld in de afvalstoffenverordening. De gemeenteraad van Hengelo neemt het definitieve besluit.

Lees meer
2023 0338 twente milieu tegelwippen header

Doe mee aan NK Tegelwippen in uw gemeente!

De gemeenten Almelo, Borne, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal en Wierden doen mee aan NK Tegelwippen. Dit is een landelijk initiatief waarbij gemeenten het tegen elkaar opnemen met als doel om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daar kunt u als inwoner ook een steentje aan bijdragen! Twente Milieu komt uw tegels gratis ophalen met de Tegeltaxi.

De gemeente Hengelo doet tussen 21 maart en 31 oktober mee aan NK Tegelwippen. Dit is een landelijk initiatief waarbij gemeenten het tegen elkaar opnemen met als doel om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daar kunt u als inwoner van de gemeente Hengelo ook een steentje aan bijdragen! Twente Milieu komt uw tegels gratis ophalen met de Tegeltaxi.

Lees meer
10 04 03 Tips Zwerfafvalaanhanger 768x480px

Word ook aanhanger!

Organiseert u samen met buurtbewoners, uw vereniging of school een opruimactie van zwerfafval in uw buurt, maar beschikt u niet over alle benodigde middelen? Leen dan gratis onze zwerfafvalaanhanger en werk samen aan een schone buurt. In de aanhanger zitten alle benodigde middelen, zoals bezems, vuilniszakken, hesjes en handschoenen. Kijk hier voor meer informatie.

Inloggen gemeente