Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Haaksbergen

Tips

2022 0209 Twente Milieu 25 jaar header webpagina 3

Tour de Twente Milieu

Op zaterdag 1 oktober vieren wij ons 25-jarig bestaan met medewerkers en hun families, inwoners en relaties. Onze Twente Milieu locaties worden dan opengesteld voor een uniek kijkje achter de schermen van het mooie werk in afvalinzameling, beheer openbare ruimte, service en onderhoud. Tussen de verschillende locaties loopt de Tour de Twente Milieu: een gezellige gezinstocht of sportieve toertocht door het mooie Twente. Ook is het mogelijk om rechtstreeks naar één van de Twente Milieu locaties te komen om meer te horen en te zien over ons werk.

Lees meer
20 03 04 Tips en Tricks Voorkom Ratten

Voorkom ratten en muizen!

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

Lees meer
20 08 05 Tips en Tricks Campagne Recycleklaar

Maak uw afval recycleklaar

Uw plastic verpakkingen, blikken en drinkpakken zijn waardevol. Zeker als u ze goed verzamelt. Want hoe beter u uw afval scheidt, hoe meer verpakkingen een tweede leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten en verpakkingen. Maak ze leeg, haal ze los, druk ze plat. Dan zijn ze recycleklaar. Kleine moeite, groot verschil! Wilt u weten hoe u dat zo goed mogelijk kunt doen? Bekijk dan de website Recycleklaar.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Container met afval Annemarie

Blog Annemarie Kristen | Alles wat in de emmer past neem ik mee!

Afgelopen zaterdag was het World Cleanup Day, een dag waarop veel inwoners de handen uit de mouwen staken om zwerfafval op te ruimen in de buurt. Maar ook de rest van het jaar zijn er veel enthousiaste vrijwilligers die zich hier meerdere keren per maand of bijna dagelijks voor inzetten. Eén van de enthousiaste vrijwilligers is Annemarie Kristen uit Hof van Twente. Zij woont op een boerderij en geniet van de mooie natuur als ze samen met haar bordercollie Rosie een rondje door het Twickels bos loopt. Helaas ligt er ook veel zwerfafval en dat is voor Annemarie een doorn in het oog. Het opgeraapte afval verzamelt zij in een doorzichtige container die bij de ingang van het erf staat, om voorbijgangers bewust te maken van het afval in het bos en dit samen te voorkomen. Annemarie schreef er een korte blog over.

Lees meer
Bekijk al het nieuws
Inloggen gemeente