U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Gemeente Enschede

Twente Milieu App
Download de app, zodat je altijd de afvalkalender bij de hand hebt.

Wat kan ik doen om stankoverlast en/of ongedierte bij mijn gft-bak (groente-, fruit- en tuinafval) te voorkomen?

Wat moet ik doen als het afval in mijn container is vastgevroren en niet is geleegd?

Mag ik zakken gebruiken in mijn groene gft-container?

Hoe kan ik het volume van mijn gft-afval beperken?

Waarom hebben sommige ondergrondse verpakkingencontainers zulke kleine openingen?

 • Open dag Twente Milieu

  Altijd al eens in een huisvuilwagen willen rijden? Benieuwd welk ongedierte we bestrijden en hoe we de riolering onderhouden? Kom dan naar onze open dag!

  Jong en oud krijgt een verrassende blik achter de schermen. Er is voor iedereen wat te zien, te doen en te beleven. Zo laten we bijvoorbeeld onze verschillende wagens zien: van de veegwagen tot de huisvuilwagen. Natuurlijk staan onze afvalcoaches klaar om al uw vragen te beantwoorden over het scheiden van afval. En doe vooral mee met onze Kidsspeurtocht, want naast dat het ontzettend leuk is, maakt u ook nog eens kans op toegangskaarten voor het theater!

  Locatie: Marssteden 37, Enschede
  Datum: zaterdag 30 september 2017
  Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur

 • Vergeet nooit meer uw container aan straat te zetten…

  Installeer onze app op uw telefoon en stel een herinnering in op de ochtend dat u de container aan de weg moet zetten. Zo vergeet u de container nooit meer!  En wist u dat u met onze app ook meldingen kunt maken van een vergeten container aan huis, een volle/defecte verzamelcontainer en/of illegale dump?

 • ZieZo, afval scheiden doe je zo!

  De veertien Twentse gemeenten willen afval scheiden stimuleren, zodat er meer afval voor hergebruik beschikbaar komt. Samen streven we naar slechts 50 kilo restafval per persoon per jaar in 2030. Op dit moment is dat nog gemiddeld 200 kilo per persoon per jaar. De Twentse gemeenten startten daarom samen de campagne 'ZieZo, afval scheiden doe je zo!'. Het doel van de campagne is om door ervaringen en tips elkaar en anderen te inspireren tot het nog beter scheiden van afval. Nieuwsgierig? Kijk op de website van ZieZo voor tips, filmpjes en meer informatie over het scheiden van afval.

 • Oud T-shirt? Nieuwe tas!

  Maak van uw oude t-shirt een nieuwe, hippe tas. U heeft hiervoor alleen een schaar nodig en leuke items om de tas mee te pimpen, bijvoorbeeld oude knopen. Kijk hier hoe u dit doet. 

Laatste nieuws

Van handige tips en gewijzigde openingstijden tot de laatste ontwikkelingen op het gebied van afval; we houden u graag op de hoogte van al het nieuws omtrent een beter milieu in uw gemeente.

Bekijk alle nieuwsberichten

Afvalbrengpunt Enschede West gesloten tijdens de bouwvakantie

Afvalbrengpunt Enschede West is van maandag 7 augustus tot en met zaterdag 26 augustus gesloten. U kunt in deze periode dagelijks terecht bij de afvalbrengpunten Oost (Lenteweg 44) en Zuid (Vlierstraat 105) op maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 16.30 uur en op zaterdag van 09.00 – 15.30 uur.

Lees meer

Kom naar onze open dag!

Altijd al eens in een huisvuilwagen willen rijden? Benieuwd welk ongedierte we bestrijden en hoe we de riolering onderhouden? Kom dan naar onze open dag op zaterdag 30 september 2017!

Lees meer

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Door vrijblijvend uw e-mailadres in te vullen, kunnen wij u van persoonlijke informatie, wijzigingen en afvaltips voorzien. Het is mogelijk om uw gegevens op een later tijdstip te wijzigen

Postcode
Huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.