Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Hof van Twente

Tips

2022 0209 Twente Milieu 25 jaar header webpagina 3

Tour de Twente Milieu

Op zaterdag 1 oktober vieren wij ons 25-jarig bestaan met medewerkers en hun families, inwoners en relaties. Onze Twente Milieu locaties worden dan opengesteld voor een uniek kijkje achter de schermen van het mooie werk in afvalinzameling, beheer openbare ruimte, service en onderhoud. Tussen de verschillende locaties loopt de Tour de Twente Milieu: een gezellige gezinstocht of sportieve toertocht door het mooie Twente. Ook is het mogelijk om rechtstreeks naar één van de Twente Milieu locaties te komen om meer te horen en te zien over ons werk.

Lees meer
Mei 2022 nieuw afvalbeleid

Afvalinzameling vanaf 1 juli

U heeft het vast al gemerkt, uw grijze restafvalcontainer staat minder vaak aan de straat dan vroeger. Door het goed scheiden van afval, houdt u steeds minder restafval over. Twente Milieu gaat daarom het restafval vanaf 1 juli eens per vier weken ophalen. Voor het verpakkingenafval wordt dit eens per drie weken. Daarmee houden we de kosten voor het inzamelen van afval zo laag mogelijk en het is ook beter voor het milieu. De vuilniswagens van Twente Milieu hoeven immers minder vaak te rijden. Het ophalen van het groente-, fruit- en tuinafval (gft) blijft tweewekelijks. Dat voorkomt stankoverlast, vooral op warme dagen.

Lees meer
20 11 27 Tips en Tricks Verpakkingencampagne

Kaartenactie om goed scheiden van verpakkingen te stimuleren

Deze week starten de kaartenacties voor de oranje verpakkingencontainers in Hof van Twente. Eerder werd al ingezet op het informeren over wat er wel/niet thuishoort in de verpakkingencontainer. Komende tijd worden de verpakkingencontainers steekproefsgewijs nagekeken op de samenstelling van het verpakkingsmateriaal (plastic, blik en drankenkartons).

Lees meer

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Container met afval Annemarie

Blog Annemarie Kristen | Alles wat in de emmer past neem ik mee!

Afgelopen zaterdag was het World Cleanup Day, een dag waarop veel inwoners de handen uit de mouwen staken om zwerfafval op te ruimen in de buurt. Maar ook de rest van het jaar zijn er veel enthousiaste vrijwilligers die zich hier meerdere keren per maand of bijna dagelijks voor inzetten. Eén van de enthousiaste vrijwilligers is Annemarie Kristen uit Hof van Twente. Zij woont op een boerderij en geniet van de mooie natuur als ze samen met haar bordercollie Rosie een rondje door het Twickels bos loopt. Helaas ligt er ook veel zwerfafval en dat is voor Annemarie een doorn in het oog. Het opgeraapte afval verzamelt zij in een doorzichtige container die bij de ingang van het erf staat, om voorbijgangers bewust te maken van het afval in het bos en dit samen te voorkomen. Annemarie schreef er een korte blog over.

Lees meer
Bekijk al het nieuws
Inloggen gemeente