Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Hengelo

Tips

20 11 27 Tips en Tricks Verpakkingencampagne

Grote doorzichtige zakken voor verpakkingen

In Hengelo kunt u uw verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) los in uw verpakkingencontainer aan huis kwijt, of verzamelen in een doorzichtige zak. Ook bij het wegbrengen naar een verzamelcontainer gebruikt u een doorzichtige zak. Veel inwoners vinden het fijn om daar een grote 60 liter zak voor te gebruiken. Een aantal supermarkten in Hengelo heeft deze inmiddels in het assortiment opgenomen. Klik op 'lees meer' in welke supermarkten u de grote doorzichtige zakken kunt vinden.

Lees meer
20 03 04 Tips en Tricks Voorkom Ratten

Voorkom ratten in Hengelo

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

20 12 31 Tips en tricks stortquotum grof tuinafval

Vanaf 2021 stortquotum Grof Tuinafval

Vanaf 2021 geldt er een stortquotum voor grof tuinafval in Hengelo. U kunt voortaan 1000 kilo gratis grof tuinafval per jaar naar het Milieupark brengen. Heeft u meer dan 1000 kilo in een jaar? Dan betaalt u voor de overige kilo's €0,50 per 10 kilo. Kijk voor alle tarieven op deze pagina.

Inloggen gemeente