Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Gemeente Hengelo

Tips

Communicatiecampagne tegen vervuiling verpakkingsafval

Twente Milieu en de gemeente Hengelo zijn afgelopen week gestart met een communicatiecampagne om Hengeloërs erop te wijzen wat er in de oranje verpakkingencontainer hoort en wat niet. De verpakkingencontainers aan huis of de grote (ondergrondse) verzamelcontainers in de stad zijn te vaak vervuild. Daardoor kunnen de verpakkingen niet gerecycled worden en moeten ze worden verbrand. Deze vervuiling kost de gemeente geld en dat zien de inwoners weer terug in de afvalstoffenheffing die omhoog gaat.

Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Lees meer

Nieuw in Hengelo: de Afvalbalie!

We komen naar u toe met een mobiel inzamelpunt voor afval: de Afvalbalie! De Afvalbalie is een omgebouwde, verplaatsbare, grote container waar u verschillende soorten afval die niet in de (ondergrondse) container horen gratis naartoe kunt brengen. Denk bijvoorbeeld aan een paraplu, vaas of gordijnrail. Maar ook aan de kapotte haarföhn, spiegel of dat leuke servies dat u niet meer gebruikt, maar iemand anders nog wel goed kan gebruiken. Een extra service om u een ritje naar het Milieupark te besparen. Kijk op deze pagina wanneer de Afvalbalie bij u in de buurt staat.

Voorkom ratten in Hengelo

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Gemeente Wierden negende aandeelhouder Twente Milieu

Na al een aantal jaar prettig samenwerken, is de gemeente Wierden deze week toegetreden als aandeelhouder van Twente Milieu. Na een unaniem besluit in de Wierdense gemeenteraad en bij de overige acht aandeelhoudende gemeenten van Twente Milieu, zijn de handtekeningen gisteren gezet onder het aandeelhouderschap.

Lees meer
Bekijk al het nieuws

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Inloggen gemeente