U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Afval in gemeente Losser

Twente Milieu zamelt in opdracht van de gemeente Losser het huishoudelijk afval in. Zo legen wij uw minicontainer en de (ondergrondse) verzamelcontainers.

Containers

Iedere laagbouwwoning krijgt de beschikking over de volgende containers:

  • Groene container, bestemd voor groente-, fruit- en tuinafval

De groene container wordt tweewekelijks geleegd. Kijk hier wanneer de groene container bij u wordt geleegd. Kijk hier wat er in de groene container mag. 

  • Grijze container, bestemd voor restafval

De grijze container wordt vierwekelijks geleegd. Kijk hier wanneer de grijze container bij u wordt geleegd. Kijk hier wat er in de grijze container mag. 

  • Grijze container met een oranje deksel, bestemd voor verpakkingen

De oranje container wordt vierwekelijks geleegd. Kijk hier wanneer de oranje container bij u wordt geleegd. Kijk hier wat er in de oranje container mag. 

Heeft u geen containers? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Dit kan via 0900 - 85 20 111 (op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur) of info@twentemilieu.nl.

Afvalbrengpunt

Losser heeft een afvalbrengpunt. Op het afvalbrengpunt kunt u als inwoner van Losser allerlei soorten afval kwijt, bijvoorbeeld grof afval of huishoudelijk afval. Op het afvalbrengpunt heeft u uw afvalpas nodig. Kijk hier voor meer informatie.

Milieupas

Met de milieupas kunt gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer. U kunt de milieupas aanvragen bij onze klantenservice. Kijk hier voor meer informatie.

Afvalstoffenheffing

Elke inwoner van Losser betaalt afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen huishoudelijk afval aanbiedt. De afvalstoffenheffing in Losser bestaat uit een vast bedrag per huishouden per jaar. Meer informatie vindt u op de website van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente.

Diftar in 2018

Met ingang van 1 januari 2018 gaat de gemeente Losser over op het diftarsysteem. Met Diftar betaalt u een vast basisbedrag en daarnaast voor het aantal keren dat u restafval aanbiedt. Dat wil zeggen: het aantal keren dat u uw grijze container aan straat zet of een vuilniszak in de ondergrondse restafvalcontainer doet. Dit systeem heet Diftar.

De gemeente Losser wil afval beter hergebruiken, want afval - zoals bijvoorbeeld gft, papier, glas, verpakkingen of textiel - kan dienen als grondstof voor nieuwe producten. De gemeente Losser streeft naar slechts 50 kilo restafval per inwoner in 2030. Op dit moment is dat nog 160 kilo restafval per inwoner per jaar, waarvan ongeveer 90 kilo hergebruikt kan worden. 

De gemeenteraad wil het scheiden van afval nog meer stimuleren. Daarom wordt op 1 januari 2018 Diftar ingevoerd. In de video hieronder vindt u meer uitleg over het systeem.

Tarieven

De tarieven vindt u op de pagina 'Tarieven'. Wilt u uitrekenen hoeveel u kwijt bent aan uw afvalstoffenheffing? Gebruik dan onze rekenmodules voor laagbouw, hoogbouw en recreatiewoningen.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Door vrijblijvend uw e-mailadres in te vullen, kunnen wij u van persoonlijke informatie, wijzigingen en afvaltips voorzien. Het is mogelijk om uw gegevens op een later tijdstip te wijzigen

Postcode
Huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.