U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Milieupas

Bent u inwoner van Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Rijssen, Holten of Oldenzaal? Dan kunt u gebruikmaken van een milieupas. Met deze milieupas heeft u toegang tot het afvalbrengpunt/Milieupark. Daarnaast geeft de milieupas inwoners die gebruikmaken van een ondergrondse restafvalcontainer toegang tot de container. De pas is eigendom van de gemeente en hoort bij uw woning. Als u gaat verhuizen dient u de milieupas in de woning achter te laten.

U kunt de milieupas op drie manier aanvragen. 

Let op: bent u inwoner van de gemeente Hof van Twente of Losser? Vraag dan de milieupas aan bij uw gemeente.

1. Aanvragen wegens verhuizing

De milieupas hoort bij uw woning en is eigendom van de gemeente. Als u gaat verhuizen dient u de milieupas in de woning achter te laten voor de nieuwe bewoners. Ligt er in uw nieuwe woning geen milieupas? Dan kunt u deze in de eerste drie maanden na de verhuizing gratis aanvragen.

Wanneer u de milieupas na drie maanden aanvraagt, wordt 10 euro in rekening gebracht. U kunt een milieupas aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Ook kunt u telefonisch een milieupas bestellen via 0900 – 852 01 11. De milieupas wordt na betaling binnen 2 tot 5 werkdagen bij u thuisbezorgd. 

2. Betalen met iDeal

Bent u uw milieupas kwijtgeraakt of bent u langer dan drie maanden geleden verhuisd en vergeten een pas aan te vragen? Dan kunt u tegen betaling van 10 euro hieronder alsnog een milieupas aanvragen. Na het invullen van onderstaand formulier komt u in de iDeal-omgeving van uw bank terecht, waar u de betaling kunt voldoen. Let op dat u het volledige traject doorloopt, anders komt de betaling niet bij ons door.

Is uw pas beschadigd en/of werkt deze niet meer? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 0900 – 852 01 11. Houd uw milieupas bij de hand.

3. Achteraf betalen/zelf overmaken 

Bent u uw milieupas kwijtgeraakt of bent u langer dan drie maanden geleden verhuisd en vergeten een pas aan te vragen? Dan kunt u tegen betaling van 10 euro hieronder alsnog een milieupas aanvragen. Nadat we uw verzoek voor een nieuwe milieupas hebben ontvangen, sturen wij u een factuur. 

Is uw pas beschadigd en/of werkt deze niet meer? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 0900 – 852 01 11. Houd uw milieupas bij de hand.

Wilt u een milieupas aanvragen, klik dan hier.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Wilt u weten waar u uw afval kwijt kunt bij u in de buurt?

Vul uw postcode in en vind de dichtstbijzijnde container of het dichtstbijzijnde afvalbrengpunt

Bekijk wanneer het afval bij u wordt opgehaald.

Uw persoonlijke afvalkalender maakt op een overzichtelijke manier duidelijk welk afval wanneer bij u wordt opgehaald. Handig; zo mist u nooit een inzameldag!

Welkom bij Twente Milieu

Een beter milieu begint bij onszelf. Twente Milieu draagt bij aan een schoon, gezond en fris Twents milieu. Dagelijks gaan wij op pad om het afval in te zamelen en de openbare ruimte te onderhouden. We zijn werkzaam in zeven gemeenten. Op de gemeentepagina van uw woonplaats vindt u alles over afval scheiden, onze werkzaamheden in de openbare ruimte in uw buurt en de contactgegevens van afvalbrengpunten en milieupleinen. 

Vul hieronder uw postcode en huisnummer in
Wilt u direct de juiste informatie voor uw huishouden, zoals de afvalkalender, ontvangen? Vul dan uw postcode en huisnummer in. Het is mogelijk om uw gegevens op een later tijdstip te wijzigen.


Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu. Als u verder gaat, komt u automatisch op de algemene pagina.

Klik op Sla over als u geen postcode en huisnummer in hebt gevuld. U komt dan op de algemene pagina. Het is mogelijk om uw gegevens op een later tijdstip alsnog in te voeren.


Afval scheiden

Afval scheiden levert veel voordelen op. De één doet het vooral om financiële redenen, de ander doet het heel bewust om daarmee een bijdrage te leveren aan een betere wereld.  Wij zijn benieuwd naar uw beweegreden, zodat we u nog gerichter kunnen informeren. Alvast hartelijk bedankt! 

Wordt er binnen uw huishouden afval gescheiden?

Indien ja, waarom scheidt u afval?

Indien nee, waarom scheidt u geen afval?
Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.