Gemeente Borne

Tips

Twente Milieu & Corona

Het werk van Twente Milieu is door de overheid aangewezen als cruciaal werk, omdat het bijdraagt aan de algemene volksgezondheid en veiligheid. Wij blijven ons uiterste best doen om deze taken ook nu uit te kunnen blijven voeren. De meeste diensten blijven we 'gewoon' uitvoeren, maar niet alle. Klik hieronder op 'lees meer' voor een uitleg over welke diensten we de komende 5 weken wel uitvoeren en welke diensten niet.

Lees meer

Voorkom ratten in Borne

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

Maak uw afval recycleklaar

Uw plastic verpakkingen, blikken en drinkpakken zijn waardevol. Zeker als u ze goed verzamelt. Want hoe beter u uw afval scheidt, hoe meer verpakkingen een tweede leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten en verpakkingen. Maak ze leeg, haal ze los, druk ze plat. Dan zijn ze recycleklaar. Kleine moeite, groot verschil! Wilt u weten hoe u dat zo goed mogelijk kunt doen? Bekijk dan de website Recycleklaar.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Voorkom afkeur, scheid uw afval goed!

Afgelopen weken controleerde Twente Milieu in enkele wijken in Borne de verpakkingencontainers en groente-, fruit- en tuinafvalcontainers (gft-containers) op vervuiling. De containers waarin vervuiling werd aangetroffen, bijvoorbeeld door restafval, werden niet geleegd. Inwoners konden het verkeerde afval verwijderen en de container de eerstvolgende keer opnieuw aanbieden. Daarnaast vonden de eigenaren van deze containers op hun containerhanger tips om het afval de volgende keer beter te scheiden.

Lees meer
Bekijk al het nieuws