Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Voorkom afkeur, scheid uw afval goed!

23-10-2020

Afgelopen weken controleerde Twente Milieu in enkele wijken in Borne de verpakkingencontainers en groente-, fruit- en tuinafvalcontainers (gft-containers) op vervuiling. De containers waarin vervuiling werd aangetroffen, bijvoorbeeld door restafval, werden niet geleegd. Inwoners konden het verkeerde afval verwijderen en de container de eerstvolgende keer opnieuw aanbieden. Daarnaast vonden de eigenaren van deze containers op hun containerhanger tips om het afval de volgende keer beter te scheiden.

Niet goed scheiden kost geld
Inwoners van Borne scheiden afval steeds beter. Toch bevatten de containers nog veel afval dat er niet in thuis hoort. Dit zorgt ervoor dat het afval bij de verwerker wordt afgekeurd en niet kan worden hergebruikt. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het kost ook veel geld.

Extra controle
Komende week wordt daarom extra gecontroleerd op de inhoud van de verpakkingencontainers. Wordt er afval in gevonden dat er niet in thuishoort, dan leegt Twente Milieu de container niet. Ook dan kunnen inwoners het verkeerde afval verwijderen en hun container de eerstvolgende keer opnieuw aanbieden. Afval is grondstof voor nieuwe producten, scheid uw afval daarom goed!

Bewustwordingsactie
Met de kaartenactie wil de gemeente inwoners van Borne bewuster maken van het op een goede manier aanbieden van de verpakkingencontainer (plastic, blik en drankenkartons). In sommige gevallen zijn inwoners zich niet bewust van wat er wel of niet in de verpakkingencontainer mag, de kaartenactie moet daar verandering inbrengen.

Wat mag er in de verpakkingencontainer?
Plastic verpakkingsmateriaal, drankenkartons en blik worden samen ingezameld. Deze afvalstroom noemen we verpakkingen. Een verpakking is altijd bedoeld voor eenmalig gebruik, is altijd ‘vol’ bij aankoop en ‘leeg’ na verbruik van de inhoud. Meer informatie over wat er wel of niet in de verpakkingencontainer hoort is hier te vinden en in onze gratis app.

Inloggen gemeente