Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Elektrische apparaten

Algemene informatie

Onder elektrische apparaten vallen alle apparaten (klein of groot) die werken op batterijen, stroom of gas. U kunt hierbij denken aan huishoudelijke apparatuur (zoals een koelkast, tosti-ijzer, broodrooster of fornuis), televisie of een elektrische tandenborstel. Frituurpannen moeten ontdaan zijn van losse onderdelen en inhoud. Het frituurvet kunt u in de originele verpakking inleveren bij het afvalbrengpunt of in de gele container bij uw supermarkt.

Batterijen en accu’s vallen onder klein chemisch afval.

Verwijderingsbijdrage

Als u een nieuw apparaat koopt, is de winkelier verplicht uw oude apparaat te accepteren. Hiervoor betaalt u ten slotte de verwijderingsbijdrage als u een nieuw exemplaar koopt. Het moet dan wel een apparaat zijn dat gelijksoortig is aan het product dat nieuw wordt gekocht. Elektrische apparaten die nog werken of nog te repareren zijn, kunt u naar een kringloopbedrijf brengen.

Waar kan ik het kwijt?

Stichting Kringloopbedrijf Borne
Kleine elektrische en elektronische apparaten kunt u zelf naar het kringloopbedrijf aan de Bornerbroeksestraat 83 brengen. De maximale grootte van het apparaat is gelijk aan de afmetingen van een magnetron of kleine televisie. Grotere apparaten kunt u desgewenst op afspraak laten ophalen. Neem hiervoor telefonisch contact op met het kringloopbedrijf, via (074) 266 86 33. Het apparaat dient altijd voorzien te zijn van een stekker en eventuele batterijen moeten worden verwijderd.

Milieupark
Elektrische apparaten kunt u gratis wegbrengen naar het Milieupark.

Inloggen gemeente