Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Auto krijgt derde leven bij studenten ROC

15-05-2019

Twente Milieu overhandigt omgebouwde, elektrische auto aan ROC van Twente

Op dinsdag 14 mei overhandigde Twente Milieu een Fiat Doblo aan ROC van Twente. Uniek aan deze auto is dat het oorspronkelijk een benzine- en aardgasvoertuig was. Twente Milieu liet de – destijds afgeschreven - auto in 2014 samen met ROC van Twente en autobedrijf Stepelo ombouwen tot een elektrisch voertuig. Daarmee kreeg het voertuig al een tweede leven. Nu krijgt het een derde leven: de auto wordt voortaan door ROC van Twente ingezet tijdens praktijklessen autotechniek en fungeert daarnaast als milieuvriendelijke boodschappenauto.

Twente Milieu zet zich al jaren in voor een circulaire economie en dus voor meer hergebruik van spullen. Al in 2014 liet Twente Milieu daarom bij wijze van experiment een afgeschreven Fiat Doblo ombouwen naar een elektrisch voertuig. Het was daarmee de eerste omgebouwde auto in Twente.

Derde leven
Joop Punte, servicemanager wagenparkbeheer van Twente Milieu: “In de praktijk blijkt de omgebouwde auto niet goed meer bij onze werkzaamheden te passen. Daarom krijgt de auto een derde leven bij ROC van Twente. De ombouw is in 2014 ook mede door studenten van deze opleiding gerealiseerd. Bij het ROC wordt de auto tijdens lessen aan de studenten autotechniek ingezet.” Paul Tubbing, docent bij ROC van Twente, vertelt daarover: “Twee jaar lang hebben onze studenten eraan gewerkt om van deze brandstofauto om te bouwen in een elektrische auto. Het was een proces van vallen en opstaan, want de hele auto was er natuurlijk niet op gebouwd. Nu de Fiat elektrisch is, gebruiken we de auto om te oefenen met meten en diagnosticeren van elektrische auto’s. Dat moet een monteur tegenwoordig gewoon kunnen.”

Nauwe samenwerking
Twente Milieu en ROC van Twente werken vaak samen. Zo zorgt ROC van Twente voor de scholing van de monteurs en cursussen die specifiek zijn opgesteld naar de behoefte van Twente Milieu, waaronder de NEN-certificering voor het onderhoud aan de elektrische voertuigen. Twente Milieu stelt op zijn beurt voertuigen beschikbaar voor specifieke lessen aan de toekomstige automonteurs. Daarnaast is Twente Milieu actief als leerbedrijf en denkt Twente Milieu regelmatig mee over hoe de opleidingen van ROC van Twente verbeterd kunnen worden.

Inloggen gemeente