Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Onze medewerkers

Twente veilig, schoon en leefbaar houden; dat is waarvoor onze 400 collega’s dagelijks klaarstaan

Met onze ogen en oren op straat en in de buurt, onze betrouwbare dienstverlening en onze kennis van het leefklimaat, dragen we bij aan een schoon, gezond en veilig Twente voor vandaag én morgen.

Als werkgever heeft Twente Milieu de thema’s sociaal ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel. Twente Milieu gelooft dat een sterke organisatie gemaakt wordt door de mensen die er werken. Dat betekent dat we goed zorgen voor onze medewerkers:

  • We zetten hoog in op persoonlijke ontwikkeling en scholing.
  • Vitaliteit van medewerkers is een belangrijk thema.
  • We geven binnen de kaders die het werk ons biedt, zoveel mogelijk vrijheid aan onze medewerkers. Daarbij heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden en werken we aan persoonlijk leiderschap.
  • We moedigen medewerkers aan zelfstandig keuzes te maken en binnen kaders te organiseren dat ‘het werk’ gedaan wordt.
  • We streven naar een goede werk/privé-balans.

Deelnemers Startpunt gaan een stapje verder

Startpunt is al een aantal jaren hét leerwerkbedrijf van Twente Milieu voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit leerwerktraject van een jaar, waarbij de deelnemers vier dagen werken en één dag per week een MBO-opleiding op niveau 1 volgen, is een opstapje naar een reguliere baan. Het werk dat zij uitvoeren in de werkplaats in Borne is gericht op het repareren, onderhouden en opknappen van verzamelcontainers. Maar het leerwerktraject biedt ook kansen voor stages bij andere afdelingen binnen Twente Milieu. Verbinding vinden we bij Twente Milieu namelijk een belangrijk thema. We geven graag twee voorbeelden.
Bekijken

Hoe is het kennisniveau en gedrag van de Twentse inwoner rond textiel?

Deze vraag stond centraal in het eerste webinar ooit dat Twente Milieu organiseerde: TextielWijs. Afgelopen jaar deden we onderzoek naar de kennis en het gedrag van Twentse inwoners rond het onderwerp textiel. Hoe kiezen zij hun kleding? Kopen ze weleens tweedehands? Weten ze eigenlijk wel dat hun handtas en schoenen ook in de textielcontainer mogen? En wat is er voor nodig om nog meer textiel uit het restafval te halen? De resultaten van deze onderzoeken deelden we tijdens ons webinar op dinsdag 22 juni. Ben je nieuwsgierig? Je kunt het terugkijken op onze website: www.twentemilieu.nl/textielwijs
Bekijken

Twente Milieu doet mee aan de Nationale Vitaliteitsweek!

In september deed Twente Milieu mee aan de Nationale Vitaliteitsweek. We organiseerden een programma dat in het teken stond van aandacht voor een fit lijf en brein en verbinding met collega’s. Voor alle medewerkers een gelegenheid, aangeboden door Twente Milieu, om bewust bezig te zijn met jouw gezondheid en vitaliteit.
Bekijken

Worden wat je wil!

Het was in oktober een drukte van jewelste in de Almelose bibliotheek. Honderden kinderen en hun ouders maken er kennis met verschillende beroepen. De feestelijke dag maakt deel uit van het programma rond de Kinderboekenweek. Het thema was afgelopen jaar ‘Worden wat je wil'.
Bekijken
Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?