Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Educatie

Twente zonder afval.nl

Op de website www.twentezonderafval.nl leren leerlingen over afval en het scheiden ervan, over grondstoffen en recycling, over gedrag en het effect daarvan op de omgeving. Leerlingen ontdekken op een interactieve manier hoe het scheiden van afval is geregeld in het werkgebied van Twente Milieu.

Wat is er te vinden op twentezonderafval.nl?

  • Filmpje over het werk van de vuilnisman
  • Beeldverhaal over scheiden en recyclen
  • Spel over wat je waar moet weggooien
  • Hulp bij het maken van een spreekbeurt
  • Werkbladen voor leerlingen van de midden- en bovenbouw
  • Kleurplaten, een memoriespel, weetjes, feitjes, plaatjes en nog veel meer voor de allerkleinsten

Meer informatie? Kijk op www.twentezonderafval.nl.

Kabelkunst

Bijna iedereen heeft thuis een laatje of doosje met snoeren en kabels die niet meer gebruikt worden of zelfs nooit zijn gebruikt. Dat is zonde, want er zitten veel (schaarse) metalen in die geschikt zijn voor recycling. Tijd om ze in te zamelen dus! In Enschede en Hengelo is dit mogelijk. Lever oude snoeren en kabels in op de afvalbrengpunten of het Milieupark. Goed voor het milieu én sociaal. Want door het inzamelen van kabels en snoeren kunnen er workshops Kabelkunst aangeboden worden aan basisschoolleerlingen in Hengelo en Enschede. Tijdens de workshop leren kinderen over de recycling van kabels en gaan ze er kunstwerkjes van maken.

Meer informatie? Kijk hier.

Afvalcoaches

Wilt u weten hoe u nog beter afval kunt scheiden? Of vraagt u zichzelf weleens af welk afval u waar mag verzamelen? Dan bent u bij onze afvalcoaches aan het juiste adres!

Afvalcoaches zijn experts op het gebied van afval. Onze afvalcoaches gaan graag met u in gesprek. Waar loopt u tegenaan? Wat zou u nog willen weten op het gebied van afval?

Voorlichting en advisering

U kunt met al uw vragen rondom afvalscheiding terecht bij de afvalcoach. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de verschillende afvalstromen of over hoe je die afvalstromen nou het handigst kunt scheiden. U kunt onze afvalcoaches benaderen op straat, per mail en telefonisch, maar ook gewoon aan huis!

Bereikbaarheid

U kunt de afvalcoaches op werkdagen bereiken door te bellen naar onze klantenservice (0900 – 85 20 111) of door te mailen naar afvalcoaches@twentemilieu.nl

Onze afvalcoaches

Wilt u meer te weten komen over onze afvalcoaches? Klik hieronder op de naam van de afvalcoach waar u graag meer over wilt weten.

Gerrit Meijerink

Jeroen Klein Buursink

Joost Rensen

Inloggen gemeente