Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Jeroen Klein Buursink

Functie: allround milieumedewerker en afvalcoach

Gouden tip: gewoon doen! Je zult zien dat het helemaal niet veel werk is en het je een hoop oplevert.

“Geen dag is hetzelfde! Ik werk als allround milieumedewerker bij Twente Milieu en ben onder andere inzetbaar als chauffeur, belader, maai- en veegmachinist en ik draai calamiteitendiensten. Een enorm afwisselende baan met iedere keer nieuwe uitdagingen. Sinds 2015 vervul ik ook de functie van afvalcoach.

Deze functie was toen nieuw en samen met mijn collega Gerrit heb ik hier invulling aan gegeven. Inmiddels hebben we onze draai helemaal gevonden. Het leukste aan het werk als afvalcoach vind ik het contact met de mensen. Sommige mensen zijn tegen het scheiden van afval, hier ligt onze uitdaging. Hoe kunnen wij hen ervan overtuigen om tóch afval te scheiden? Dit doen we door met de mensen in gesprek te gaan, hen te voorzien van tips en informatie. Een aantal van hen gaat hierdoor toch afval scheiden. Het mooiste is dat ze bij ons terugkomen en zeggen: ‘Je had gelijk, het werkt echt!’.

Door afval te scheiden lever je een bijdrage aan het milieu en dus ook aan de toekomst. Ik lever graag mijn bijdrage aan mensen die afval willen scheiden, maar niet weten hoe ze dit moeten doen. Er wordt vaak gedacht dat afval scheiden veel tijd kost, maar niets is minder waar. Mijn advies aan iedereen die nog geen afval scheidt, is dan ook: ga het gewoon eens doen! Je draagt bij aan het milieu en de toekomst en het levert jou ook nog eens wat op.”

Inloggen gemeente