Gemeente Enschede

Tips

Zakkeninzameling Enschede gestopt, gebruik uw verpakkingencontainer

Sinds dit jaar worden verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) in Enschede ingezameld via de verpakkingencontainer. Dit kan de verpakkingencontainer bij u aan huis zijn, of de verzamelcontainers in de wijk. De verpakkingencontainer aan huis wordt iedere vier weken geleegd.

Deze week is de inzameling van verpakkingen begonnen. We merken dat er nog veel zakken aan de weg liggen. Deze kunnen we helaas niet meenemen. Gebruik uw verpakkingencontainer aan huis of breng uw verpakkingenzak weg naar een verzamelcontainer in de buurt. Zet de verpakkingencontainer alleen op de inzameldag aan straat. In uw persoonlijke afvalkalender ziet u wanneer we uw verpakkingencontainer komen legen.

Nieuwe inzameldagen in Enschede

Dit jaar kan het zijn dat we op een andere dag uw container(s) komen legen dan u tot voor kort gewend bent. Ook worden uw oranje verpakkingencontainer en grijze restafvalcontainer één keer in de vier weken geleegd in plaats van één keer in de twee weken. Uw afvalkalender vindt u in onze gratis app (met handige herinneringsfunctie) en op deze pagina.

Vanaf 2021 stortquotum Grof Tuinafval

Vanaf 2021 geldt er een stortquotum voor grof tuinafval in Enschede. U kunt voortaan 1000 kilo gratis grof tuinafval per jaar naar de afvalbrengpunten brengen. Heeft u meer dan 1000 kilo in een jaar? Dan betaalt u voor de overige kilo's €1,50 per 10 kilo. Kijk voor alle tarieven op deze pagina.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Gemeente Wierden negende aandeelhouder Twente Milieu

Na al een aantal jaar prettig samenwerken, is de gemeente Wierden deze week toegetreden als aandeelhouder van Twente Milieu. Na een unaniem besluit in de Wierdense gemeenteraad en bij de overige acht aandeelhoudende gemeenten van Twente Milieu, zijn de handtekeningen gisteren gezet onder het aandeelhouderschap.

Lees meer
Bekijk al het nieuws