Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Enschede

Tips

20 06 23 Tips en Tricks Voorkom Stankoverlast gft container

Tips om vastvriezen van afval te voorkomen

We geven u een aantal tips om vastgevroren afval in de container te voorkomen. Is de container niet of deels geleegd door vastgevroren afval? Dan komt onze chauffeur hier helaas niet voor terug. Zorg er dus voor dat het afval tijdens de ophaaldag los in de container ligt.

Lees meer
Productfoto Verpakkingen

Uitgiftepunten verpakkingenzakken

U kunt de doorzichtige zakken voor verpakkingen gratis ophalen op verschillende locaties in Enschede. Vraag ernaar bij de servicebalie. De verpakkingenzakken zijn alleen bedoeld voor inwoners zonder verpakkingencontainer. Zij ontvangen per post een voucher waarmee 5 rollen verpakkingenzakken opgehaald kunnen worden

Lees meer
20 05 28 Tips en Trics Avondopenstelling Milieupark Hengelo

In 2023 300 kilo gratis grof afval wegbrengen in Enschede

Gemeente Enschede start op 1 januari 2023 een proef met het verruimen van het stortquotum voor grof afval. Dit betekent dat inwoners per jaar 300 kilo gratis kunnen storten bij een afvalbrengpunt, in plaats van de huidige 75 kilo. Thuis grof afval laten ophalen kan ook. De voorrijkosten zijn dan 20 euro. De maatregel moet ertoe bijdragen dat de hoeveelheid (grof) afval naast de containers afneemt en het straatbeeld verbetert. De proef duurt een jaar. Na evaluatie van de resultaten wordt duidelijk of er voldoende reden is om de maatregel voor langere tijd in te voeren.

Lees meer

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Koffiepads

Koffiepads en theezakjes mogen voortaan bij het gft-afval

De koffie- en theebedrijven in Nederland maken hun koffiepads en theezakjes nu volledig van composteerbaar afval, waardoor het in de gft-container mag. Goed voor het milieu en de portemonnee! Voor gebruikers van koffiecups: de meeste zijn niet composteerbaar en ze mogen om verwarring te voorkomen niet bij het gft-afval.

Lees meer
Bekijk al het nieuws
Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?