Laat gratis uw snoeihout en takken ophalen

Lees meer
23 06 08 Basisschool de Esch uit Oldenzaal wint textielrace Twente

Basisschool de Esch uit Oldenzaal wint Textiel Race Twente!

Afgelopen vier weken deden tien basisscholen uit Twente mee aan de Textiel Race Twente. Zij leerden alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Samen brachten zij 17.152 kilo textiel terug de kringloop in, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. Ook werden er 1684 reparaties uitgevoerd. De Textiel Race Twente was een groot succes met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners! Na een spannende strijd is het basisschool de Esch uit Oldenzaal die er met de winst vandoor is gegaan.

Lees meer
Header nieuwsbrief 600x375

Twente Milieu steunt burgerinitiatief GreenClip

Vanaf deze zomer kunnen 5.000 inwoners van Twente als eerste gebruik maken van een échte Twentse noviteit: De GreenClip. Doel van de GreenClip is een frissere gft-container tijdens de warme dagen en minder gewicht en volume in de container. De GreenClip is een kleine groene clip, gemaakt van kunststof, die je aan de groene gft-container vastmaakt. Kleine moeite, groot gemak.

Lees meer
FB IMG 1680773421480

Afvalinzameling in de binnenstad van Enschede: vanaf 3 april gewoon met de bakfiets

De gemeente Enschede introduceert een nieuwe manier van afvalinzameling voor inwoners in de binnenstad. Op afspraak haalt Twente Milieu met een elektrische bakfiets afval op achter de voordeur. Zij doet dat in samenwerking met Inzamelhelden. Deze samenwerking is een proef van een jaar.

Klik op 'lees meer' voor meer informatie

Lees meer
2023 0288 twente milieu inleveren tuinmeubelen social 2

Oude kunststof tuinmeubelen als grondstof voor nieuwe producten

Twente Milieu, Hartman Tuinmeubelen en de verwerker van hard kunststof slaan de handen ineen om het recyclen van kunststof tuinmeubelen te optimaliseren en het inleveren van oude tuinmeubelen te vergemakkelijken voor de inwoner. Het doel van deze pilot is om als inzamelaar, verwerker en producent de keten van afval naar grondstof te optimaliseren. Door tuinmeubelen als mono stroom aan te leveren bij de verwerker kan er eenvoudiger een waardevolle (kwalitatief hoogwaardige) grondstof geproduceerd worden die weer ingezet kan worden voor de productie van nieuwe producten. Goed bezig dus!

Lees meer
20 05 28 Tips en Trics Avondopenstelling Milieupark Hengelo

In 2023 300 kilo gratis grof afval wegbrengen in Enschede

Gemeente Enschede start op 1 januari 2023 een proef met het verruimen van het stortquotum voor grof afval. Dit betekent dat inwoners per jaar 300 kilo gratis kunnen storten bij een afvalbrengpunt, in plaats van de huidige 75 kilo. Thuis grof afval laten ophalen kan ook. De voorrijkosten zijn dan 20 euro. De maatregel moet ertoe bijdragen dat de hoeveelheid (grof) afval naast de containers afneemt en het straatbeeld verbetert. De proef duurt een jaar. Na evaluatie van de resultaten wordt duidelijk of er voldoende reden is om de maatregel voor langere tijd in te voeren.

Lees meer
Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?