Winterweer

Tips om vastvriezen van afval te voorkomen

We geven u een aantal tips om vastgevroren afval in de container te voorkomen. Is de container niet of deels geleegd door vastgevroren afval? Dan komt onze chauffeur hier helaas niet voor terug. Zorg er dus voor dat het afval tijdens de ophaaldag los in de container ligt.

Lees meer
23 06 08 Basisschool de Esch uit Oldenzaal wint textielrace Twente

Basisschool de Esch uit Oldenzaal wint Textiel Race Twente!

Afgelopen vier weken deden tien basisscholen uit Twente mee aan de Textiel Race Twente. Zij leerden alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Samen brachten zij 17.152 kilo textiel terug de kringloop in, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. Ook werden er 1684 reparaties uitgevoerd. De Textiel Race Twente was een groot succes met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners! Na een spannende strijd is het basisschool de Esch uit Oldenzaal die er met de winst vandoor is gegaan.

Lees meer
FB IMG 1680773421480

Afvalinzameling in de binnenstad van Enschede: vanaf 3 april gewoon met de bakfiets

De gemeente Enschede introduceert een nieuwe manier van afvalinzameling voor inwoners in de binnenstad. Op afspraak haalt Twente Milieu met een elektrische bakfiets afval op achter de voordeur. Zij doet dat in samenwerking met Inzamelhelden. Deze samenwerking is een proef van een jaar.

Klik op 'lees meer' voor meer informatie

Lees meer
20 05 28 Tips en Trics Avondopenstelling Milieupark Hengelo

In 2023 300 kilo gratis grof afval wegbrengen in Enschede

Gemeente Enschede start op 1 januari 2023 een proef met het verruimen van het stortquotum voor grof afval. Dit betekent dat inwoners per jaar 300 kilo gratis kunnen storten bij een afvalbrengpunt, in plaats van de huidige 75 kilo. Thuis grof afval laten ophalen kan ook. De voorrijkosten zijn dan 20 euro. De maatregel moet ertoe bijdragen dat de hoeveelheid (grof) afval naast de containers afneemt en het straatbeeld verbetert. De proef duurt een jaar. Na evaluatie van de resultaten wordt duidelijk of er voldoende reden is om de maatregel voor langere tijd in te voeren.

Lees meer
20 03 04 Tips en Tricks Voorkom Ratten

Voorkom ratten in Enschede

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

Inloggen gemeente