Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Drankenkartons

Algemene informatie

Drankenkartons worden sinds 2015 samen met plastic verpakkingsmateriaal en blik ingezameld. Deze afvalstroom noemen we verpakkingen. Blik, drankenkartons en plastic verpakkingen samen inzamelen levert u meer gemak op en zorgt voor een hoger scheidingspercentage.

Drankenkartons vindt u bij verpakkingen van zuivelproducten, vruchtensappen, limonades, ijsthee, sauzen en soep. Soms hebben ze een knik-en-knipsluiting, soms een aparte hardplastic dop. Ze bestaan voor 75 tot 80 procent uit papier en karton en zijn aan de binnen- en buitenzijde voorzien van een laagje kunststof polyethyleen (PE) en/of aluminiumfolie (bij lang houdbare producten). Die materialen zijn te recyclen.

Wat mag er bij drankenkartons?

  • Frisdrankpakken
  • Wijnpakken
  • Zuivelverpakkingen
  • Pringles bussen

Wilt u weten hoe de inzameling van deze afvalstroom in uw gemeente is geregeld? Klik dan hier.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw gegevens op een later tijdstip te wijzigen

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.