Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Trashpacker Tijmen

01-12-2021

"Onderschat nooit welke impact je kan maken door iets kleins en simpels te doen"

Tot aan de coronacrisis organiseerde Trashpackers wereldwijd opruimacties. Nu Tijmen niet naar het buitenland kan richt hij zich op jongeren: “Ik geloof dat de jeugd het verschil kan maken. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk om jongeren te laten zien dat afval geen suf onderwerp is. Dat doe ik niet door ze te zeggen wat ze ‘moeten’ doen. Ik vind het belangrijk om ze met mijn verhalen en voorbeelden te inspireren en enthousiasmeren. Mijn kernboodschap is: Onderschat nooit welke impact je kan maken door iets kleins en simpels te doen”. Tijmen had zelf ook nooit kunnen bedenken dat hij met zijn opruimactie een wereldwijde beweging in gang zou zetten.

Op dit moment bezoekt Tijmen scholen (basis- en middelbare scholen) in heel Twente. “Ik neem jongeren tijdens mijn inspiratiesessies mee op avontuur en laat ze daarbij indrukwekkende video’s en foto’s zien. Ook ga ik direct met ze in gesprek, stel ze kritische vragen en maak ze bewust van het plastic probleem. Wist je dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zit?

Aan het einde van de sessie stel ik mijn publiek de vraag: welke kleine en simpele dingen kan jij doen om de wereld schoon te houden?” Met zijn verhalen en uitstraling staat Tijmen heel dicht bij de leerlingen. Leerlingen lopen altijd enthousiast weg na zijn knallende afsluiter, hij eindigt met een freestyle rap. “De leerlingen geven mij dan een onderwerp of afval en dat recycle ik terplekke in een freestyle rap. Zo gaaf om te zien hoe leerlingen reageren en direct in de actiestand gaan.”

Inloggen gemeente