Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Twente Milieu app

De app van Twente Milieu is dé app op het gebied van afval voor de inwoners van Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal en Wierden.

Container vergeten aan straat te zetten? Verleden tijd! Bekijk wanneer bij u het afval wordt opgehaald en stel een herinnering in op een tijdstip naar keuze. Ook maakt u met deze app ter plekke een melding van een volle verzamelcontainer, een vergeten container of illegaal gedumpt afval. Zoek naar de dichtstbijzijnde verzamelcontainer en navigeer er direct naartoe, of zoek op in welke bak die chipszak ook alweer mag.

De app heeft de volgende functies:

  • Afvalkalender

Voer uw postcode en huisnummer in en zie direct wanneer bij u het afval wordt opgehaald.

  • Herinnering

Vergeet u ook weleens uw container aan de straat te zetten? Stel dan bij 'instellingen' een herinnering in. U ontvangt dan op een tijdstip naar keuze automatisch een herinnering die aangeeft wanneer welke container aan de straat moet staan.

  • Meldingen

Via de app kunt u meldingen maken van een volle verzamelcontainer. Wij ledigen de container daarna zo snel mogelijk. Ook kunt u een melding maken wanneer wij per ongeluk uw container zijn vergeten te ledigen. Als laatste kunt u melding maken van illegaal gedumpt afval. Wij zetten het dan door naar handhaving.

  • Welk afval waar?

Mag de glazen ovenschaal nu wel of niet bij het glas? En hoe zat het ook alweer met de drankenkartons? In de app leest u welk afval u in welke container mag verzamelen.

  • Pushberichten

In geval van calamiteiten kunnen wij u via deze app hiervan op de hoogte stellen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een defecte vuilniswagen, waardoor we een dag later komen. Deze optie kunt u zelf aan of uit zetten. De pushberichten blijven bewaard in uw berichteninbox.

Waarom geeft de app niet altijd een herinneringsmelding?

De Twente Milieu app wordt inmiddels door meer dan 205.000 inwoners gebruikt. Inwoners kijken hun persoonlijke afvalkalender in en geven meldingen door. Een extra dienst van onze app is een ‘push-melding’ aan de inwoner ter herinnering. Deze melding wordt voordat een bepaalde container aan straat mag worden gezet, getoond. We merken dat deze melding helaas niet altijd getoond wordt. Dat is erg vervelend maar helaas nog niet door ons te verhelpen. We leggen dit hieronder graag aan u uit.

Apple en Google (Android) willen dat de batterijduur van hun toestellen steeds langer wordt. Deze fabrikanten willen dus voorkomen dat apps op de achtergrond batterij blijven gebruiken. In de Twente Milieu app wordt er een soort ‘kookwekker’ gezet, die af gaat op het moment dat de container aan straat kan worden gezet. Die ‘kookwekker’ tikt dus op de achtergrond door terwijl de app niet gebruikt wordt door de inwoner. Dit is bij veel apps het geval en betekent dat er op de achtergrond batterij verbruikt wordt. Apple en Android willen dit voorkomen om batterij te sparen en zetten de app op de achtergrond uit. Dit zorgt ervoor dat u niet de melding krijgt voordat de container aan straat kan. Bij sommige toestellen is het mogelijk om bij de functie batterijoptimalisatie 'niet geoptimaliseerd' aan te geven voor de Twente Milieu app. Dit kan ervoor zorgen dat u de meldingen weer ontvangt.

Wij zijn samen met onze appbouwer bezig om een structurele oplossing te vinden voor dit probleem. Dit is helaas niet heel gemakkelijk. Wij doen ons best en houden u op de hoogte. Excuses voor het ongemak!

De app is beschikbaar voor smartphones en tablets met iOS en Android. Downloaden kan hier:

Android

iOS

Klik hier voor het privacybeleid.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw gegevens op een later tijdstip te wijzigen

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.