Grof afval ophalen
Waar laat ik mijn grof afval?
Grof afval is afval dat vaak niet in de containers aan huis past en/of niet in deze containers mag. Er is een aantal manieren om van uw grof afval af te komen: kringloop, zelf wegbrengen naar het Afvalbrengpunt/Milieupark of laten ophalen aan huis. U ziet ze hiernaast.
Grof afval ophalen aan huis
Wilt u grof afval op laten halen aan huis, plan dan hieronder een
afspraak. U kunt kiezen uit grof afval, snoeiafval en elektrische
apparaten en per afvalsoort een afspraak maken. U kunt per afspraak
maximaal 300 kg afval op laten halen. Voor snoeiafval geldt dat het
afval maximaal 300 kg mag wegen en de omvang van het snoeiafval niet
meer mag zijn dan 3 kuub. 3 kuub staat gelijk aan een stapel takken van 3 meter lang, 1 meter
breed en 1 meter hoog (3x1x1 meter). Per afspraak
betaalt u voorrijkosten en de kosten per kilo afval dat aangeboden
wordt. Dit wordt verrekend met de gratis kilo's (stortquotum) op uw
milieupas. U heeft de keuze uit twee betaalmogelijkheden:
- Betaal vooraf met iDeal, u hoeft niet thuis te zijn
U betaalt het door u ingeschatte aantal kilo's. - Betaal met PIN bij de chauffeur, u blijft thuis voor de afspraak
U betaalt het daadwerkelijke aantal kilo's dat gewogen wordt door de chauffeur.
Voorrijkosten | € 25,00 |
Kosten per kg afval | |
Grof afval/Snoeiafval | 500 kg per jaar gratis, daarna € 0,15 |
Elektrische apparaten | gratis |
* Let op! Voor snoeiafval geldt dat het afval maximaal 300 kg mag wegen en de omvang van het snoeiafval niet meer mag zijn dan 3 kuub. 3 kuub staat gelijk aan een stapel takken van 3 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog (3x1x1 meter).
Voorwaarden
- Voor het maken van een afspraak heeft u een milieupas nodig. Geen milieupas? Vraag deze dan direct hier aan. U kunt een afspraak inplannen nadat u de milieupas thuis hebt ontvangen. Dit duurt maximaal 5 werkdagen.
- Bedrijven, verenigingen en scholen kunnen geen afspraak inplannen bij Twente Milieu. U kunt terecht bij een commerciële afvalinzamelaar.
- Wilt u meer dan 300 kg afval laten ophalen? Dan verwijzen we u graag door naar een commerciële afvalinzamelaar of bestel een container aan huis.
- Asbest (met of zonder certificaat), autobanden, (vlak)glas, bouw- en sloopafval, spullen in vuilniszakken of kartonnen dozen, lege dozen, dakleer/bitumen, golfplaten, bielzen, boomstammen en boomwortels (stobben) halen wij niet op aan huis.
- Tip: wilt u spullen van ijzer of metaal laten ophalen (denk aan een ijzeren bedframe), vraag dan een handelaar in oudijzer, die halen het gratis op.
- Heeft u vooraf met iDeal betaald en blijkt er meer afval te liggen dan waarvoor u betaald heeft, dan mag de chauffeur het aangeboden afval volledig laten liggen.
- Bent u niet thuis en heeft u ervoor gekozen om met PIN te betalen, dan nemen wij het afval niet mee en krijgt u een factuur toegestuurd van de voorrijkosten.
- U kunt de afspraak tot een werkdag van tevoren (voor 12.00 uur) kosteloos annuleren of wijzigen door contact op te nemen met de Klantenservice (0900 - 85 20 111). Annuleert of wijzigt u de afspraak later, dan worden er kosten in rekening gebracht. Heeft u met iDeal betaald, dan ontvangt u geen restitutie van voorrijkosten en stortkosten. Heeft u ervoor gekozen om met PIN te betalen, dan ontvangt u een factuur van de annuleringskosten. Dit is ook van toepassing als de chauffeur het afval komt ophalen en het blijkt in de tussentijd al meegenomen te zijn door een ander.
Aanbiedregels
Zo zet u uw grof afval juist aan straat:
- Zet het afval op de afgesproken datum om 07.30 uur aan de straat op verharde gemeente grond. Dus niet op uw eigen oprit of een grasveld! Het afval wordt namelijk met een grijper opgepakt en onze chauffeur wil niets beschadigen.
- Zet het afval vóór uw woning aan de straat. Is uw woning niet gemakkelijk te bereiken door ons voertuig, zet het afval dan op een bereikbare plek in de straat.
- Zet het afval niet onder een lantaarnpaal of boom
- Houd rondom het afval 1,5 - 2 meter vrij, zodat de chauffeur er goed bij kan met de grijper van het voertuig
- Zorg dat de stoep en straat toegankelijk blijven voor verkeer
- Tip: dek het afval af bij regen, zodat het niet zwaarder wordt en u meer kilo's moet betalen