Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Voorwaarden voor grof afval ophalen aan huis

  • U kunt per afspraak maximaal 300 kg afval op laten halen. Voor snoeiafval of de takkenronde geldt dat het afval maximaal 300 kg mag wegen en de omvang van het snoeiafval niet meer mag zijn dan 3 kuub. 3 kuub staat gelijk aan een stapel takken van 3 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog (3x1x1 meter).
  • Wilt u meer dan 300 kg afval laten ophalen? Dan verwijzen we u graag door naar een commerciële afvalinzamelaar of bestel een container aan huis.
  • Als u nog een tegoed van gratis kilo's (stortquotum) op uw milieupas heeft, wordt deze ingezet voor het ophalen van afval aan huis.
  • Asbest (met of zonder certificaat), autobanden, bouw- en sloopafval, spullen in vuilniszakken of kartonnen dozen, lege dozen, dakleer/bitumen, golfplaten, bielzen, boomstammen en boomwortels (stobben) halen wij niet op aan huis.
  • Tip: wilt u spullen van ijzer of metaal laten ophalen (denk aan een ijzeren bedframe), vraag dan een handelaar in oudijzer, die halen het gratis op.
  • U heeft de mogelijkheid om vooraf met iDeal te betalen, u hoeft dan niet thuis te blijven voor de afspraak. U maakt vooraf een inschatting van het aantal kilo's afval dat u aanbiedt. Blijkt er meer afval te liggen dan waarvoor u heeft betaald, dan mag de chauffeur het aangeboden afval volledig laten liggen.
  • Bent u niet thuis en heeft u ervoor gekozen om met PIN te betalen, dan nemen wij het afval niet mee en krijgt u een factuur toegestuurd van de voorrijkosten.
  • U kunt de afspraak tot een werkdag van tevoren (voor 12.00 uur) kosteloos annuleren of wijzigen door contact op te nemen met de Klantenservice (0900 - 85 20 111). Annuleert of wijzigt u de afspraak later, dan worden er kosten in rekening gebracht. Heeft u met iDeal betaald, dan ontvangt u geen terugbetaling van voorrijkosten en de kosten voor het aangeboden afval. Heeft u ervoor gekozen om met PIN te betalen, dan ontvangt u een factuur van de annuleringskosten. Dit is ook van toepassing als de chauffeur het afval komt ophalen en het blijkt in de tussentijd al meegenomen te zijn door een ander.