Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Wierden

Tips

20 06 23 Tips en Tricks Voorkom Stankoverlast gft container

Tips om vastvriezen van afval te voorkomen

We geven u een aantal tips om vastgevroren afval in de container te voorkomen. Is de container niet of deels geleegd door vastgevroren afval? Dan komt onze chauffeur hier helaas niet voor terug. Zorg er dus voor dat het afval tijdens de ophaaldag los in de container ligt.

Lees meer
20 05 28 Tips en Tricks Gfe inzameling bij hoogbouw Enschede

Gfe-verzamelcontainers bij hoogbouw in Wierden

Woont u in een appartement in Wierden? Dan kunt u vanaf begin 2023 groente-, fruit- en etensresten (gfe) gescheiden inleveren. Gemeente Wierden en Twente Milieu plaatsen begin volgend jaar extra gfe-verzamelcontainers bij hoogbouwlocaties, zoals appartementen. Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Lees meer
20 06 23 Tips en Tricks Voorkom Stankoverlast gft container

Gemeente Wierden en Twente Milieu gaan inzameling gft-afval optimaliseren

De gemeente Wierden wil toe naar zo weinig mogelijk restafval. Dit begint bij het goed scheiden van afval. Dat wordt nu al goed gedaan door de inwoners. Toch zijn er nog verbeteringen te realiseren. Daarom gaat de gemeente samen met Twente Milieu het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft) optimaliseren: er worden meer verzamelcontainers geplaatst bij hoogbouw en het gft-afval aan huis wordt regelmatiger ingezameld.

Lees meer

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Koffiepads

Koffiepads en theezakjes mogen voortaan bij het gft-afval

De koffie- en theebedrijven in Nederland maken hun koffiepads en theezakjes nu volledig van composteerbaar afval, waardoor het in de gft-container mag. Goed voor het milieu en de portemonnee! Voor gebruikers van koffiecups: de meeste zijn niet composteerbaar en ze mogen om verwarring te voorkomen niet bij het gft-afval.

Lees meer
Bekijk al het nieuws
Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?