Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Afval in gemeente Wierden

Leemans zamelt in de gemeente Wierden het huishoudelijk afval in.

Containers

Laagbouw

Iedere laagbouwwoning krijgt de beschikking over de volgende containers:

  • Groene container, bestemd voor groente-, fruit- en tuinafval

De groene container wordt tweewekelijks geleegd. Kijk hier wanneer de groene container bij u wordt geleegd. Zet uw container voor 07.30 uur aan straat.

  • Grijze container, bestemd voor restafval

De grijze container wordt driewekelijks geleegd. Kijk hier wanneer de grijze container bij u wordt geleegd. Zet uw container voor 07.30 uur aan straat.

  • Grijze container met een oranje deksel, bestemd voor verpakkingen

De oranje container wordt driewekelijks geleegd. Kijk hier wanneer de oranje container bij u wordt geleegd. Zet uw container voor 07.30 uur aan straat.

Heeft u geen containers? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via 0900 - 85 20 111 (op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur) of via het contactformulier.

Hoogbouw

Voor bewoners van hoogbouw zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Groente-, fruit- en tuinafval

Hoogbouwbewoners kunnen hun groente-, fruit- en etensresten kwijt in de gfe-verzamelcontainer. Deze in de buurt bij het appartementencomplex, vaak naast de restafvalcontainer. Om de container te gebruiken is een milieupas nodig. Het gebruik van de container is gratis.

  • Restafval

Bewoners van hoogbouw kunnen gebruik maken van een ondergrondse container voor hun restafval.

  • Verpakkingen

Bij hoogbouw worden de verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) wekelijks op vrijdag opgehaald. Gebruik hiervoor doorzichtige zakken. Deze zakken kunt u gratis ophalen bij het gemeentehuis in Wierden of bij de bibliotheek in Enter.

Afvalbrengpunt

Wierden heeft een afvalbrengpunt. Op het afvalbrengpunt kunt u als inwoner van Wierden allerlei soorten afval kwijt, bijvoorbeeld grof afval of huishoudelijk afval. Op het afvalbrengpunt heeft u uw milieupas nodig.

Milieupas

Met de milieupas heeft u toegang tot het afvalbrengpunt van Wierden. Daarnaast geeft de milieupas de bewoners van hoogbouw toegang tot een ondergrondse restafvalcontainer. De milieupas hoort bij uw woning. Als u gaat verhuizen moet u de milieupas achterlaten voor de volgende bewoners.

Afvalstoffenheffing

Elke inwoner van Wierden betaalt afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen huishoudelijk afval aanbiedt. De gemeente Wierden kent een vast tarief in combinatie met een variabel tarief. Er is een vast tarief voor hoogbouw- en laagbouwhuishoudens. Het variabele tarief is voor het aantal keren dat u restafval aanbiedt. Dat wil zeggen: het aantal keren dat u uw grijze container aan de straat zet of een vuilniszak naar de ondergrondse restafvalcontainer brengt. Dit systeem heet Diftar.

Compensatie medisch afval
Mensen die vanwege een medische reden extra restafval hebben, bieden we een alternatief en compensatie voor het extra onvermijdbare restafval. Neem voor meer informatie contact op met Twente Milieu via 0900 - 85 20 111 of via het contactformulier.

Gezinnen met jonge kinderen en veel luiergebruik
Heeft u jonge kinderen in de luiers en is de grijze container daardoor te snel vol? Dan kunt u toegang krijgen tot een ondergrondse verzamelcontainer. U betaalt hiervoor dezelfde kosten per keer als hoogbouwbewoners. Neem voor meer informatie contact op met Twente Milieu via 0900 - 85 20 111 of via het contactformulier.

Kwijtschelding
In sommige gevallen heeft u recht op kwijtschelding op uw afvalstoffenheffing. Neem hiervoor contact op met de gemeente Wierden via 0546 - 58 08 00.

Inloggen gemeente