Campagnebeeld Lachgascilinders

Inzameling lachgascilinders krijgt vervolg

Inwoners van Twente kunnen nog 3 maanden langer lachgascilinders blijven inleveren én daarbij een beloning ontvangen. De in april gestarte pilot blijft doorlopen tot 3 oktober 2024. Er zijn tot nu toe al meer dan 2.000 lachgascilinders ingeleverd bij Twente Milieu. Reden genoeg om de pilot nog even door te zetten. Je kunt ze veilig en anoniem blijven inleveren bij afvalbrengpunt Oost in Enschede en het Milieupark in Hengelo. Met een kleine aanpassing: Hengelo is alleen nog maar op dinsdag open voor inname van de cilinders. De openingstijden voor de locatie in Enschede blijven ongewijzigd.

Lees meer
Greenclip 1200x628 linkimage

GreenClip zorgt voor minder overlast van de gft-container

Na een zomer en een winter de GreenClip te hebben gebruikt, werd een onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van 5.000 inwoners van Twente. De conclusies zijn helder en betrouwbaar: de GreenClip zorgt ervoor dat de overlast van geur en ongedierte afneemt bij het scheiden van gft-afval met de groene gft-container. De helft van de gebruikers raadt na een zomer en een winter gebruik te hebben gemaakt van de GreenClip, deze aan. Bijna 20% twijfelt nog. Uiteindelijk zegt 70% van de gebruikers dat de GreenClip uitstekend tot redelijk bijdraagt aan een schone en frisse groene bak. Mooie resultaten dus!

Lees meer
De Saller wint E waste Race Twente webversie

OBS De Saller uit Losser wint E-waste Race Twente

De afgelopen vier weken zamelden leerlingen van tien Twentse basisscholen een grote hoeveelheid elektronisch afval in tijdens de E-waste Race Twente. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 5699 oude elektronische apparaten in. OBS De Saller uit Losser is met 1146 ingezamelde apparaten en 12 reparaties de winnaar van de E-waste Race Twente. Beekpark uit Borne eindigde als tweede en de laatste podiumplaats is voor De Wendakker uit Oldenzaal. De drie scholen winnen een mooie geldprijs die zij naar eigen inzicht kunnen inzetten. De leerlingen van OBS De Saller krijgen daarnaast nog een leuke workshop Kabelkunst.

Lees meer
2023 0338 twente milieu tegelwippen header

Doe mee aan NK Tegelwippen in uw gemeente!

De gemeenten Almelo, Borne, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal en Wierden doen mee aan NK Tegelwippen. Dit is een landelijk initiatief waarbij gemeenten het tegen elkaar opnemen met als doel om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daar kunt u als inwoner ook een steentje aan bijdragen! Twente Milieu komt uw tegels gratis ophalen met de Tegeltaxi.

Lees meer
10 04 03 Tips Zwerfafvalaanhanger 768x480px

Word ook aanhanger!

Organiseert u samen met buurtbewoners, uw vereniging of school een opruimactie van zwerfafval in uw buurt, maar beschikt u niet over alle benodigde middelen? Leen dan gratis onze zwerfafvalaanhanger en werk samen aan een schone buurt. In de aanhanger zitten alle benodigde middelen, zoals bezems, vuilniszakken, hesjes en handschoenen. Kijk hier voor meer informatie.

20 03 04 Tips en Tricks Voorkom Ratten

Voorkom ratten in Wierden

Twente Milieu voert in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Wierden de bestrijding van ratten en muizen uit bij huishoudens. De bestrijders krijgen dan regelmatig de vraag: “Wat had ik zelf kunnen doen om de overlast te voorkomen of te beperken?”. U bent samen met uw buren verantwoordelijk voor het voorkomen van ratten. Probeer daarom eerst al onze tips uit. Heeft u toch last van rattenoverlast (gekregen)? Dan helpt Twente Milieu u graag!

Inloggen gemeente