Gemeente Hof van Twente
Voor een schoon, groen en leefbaar Twente!
Tips

Tips om vastvriezen van afval te voorkomen
We geven u een aantal tips om vastgevroren afval in de container te voorkomen. Is de container niet of deels geleegd door vastgevroren afval? Dan komt onze chauffeur hier helaas niet voor terug. Zorg er dus voor dat het afval tijdens de ophaaldag los in de container ligt.

Afvalinzameling vanaf 1 juli
U heeft het vast al gemerkt, uw grijze restafvalcontainer staat minder vaak aan de straat dan vroeger. Door het goed scheiden van afval, houdt u steeds minder restafval over. Twente Milieu gaat daarom het restafval vanaf 1 juli eens per vier weken ophalen. Voor het verpakkingenafval wordt dit eens per drie weken. Daarmee houden we de kosten voor het inzamelen van afval zo laag mogelijk en het is ook beter voor het milieu. De vuilniswagens van Twente Milieu hoeven immers minder vaak te rijden. Het ophalen van het groente-, fruit- en tuinafval (gft) blijft tweewekelijks. Dat voorkomt stankoverlast, vooral op warme dagen.

Kaartenactie om goed scheiden van verpakkingen te stimuleren
Deze week starten de kaartenacties voor de oranje verpakkingencontainers in Hof van Twente. Eerder werd al ingezet op het informeren over wat er wel/niet thuishoort in de verpakkingencontainer. Komende tijd worden de verpakkingencontainers steekproefsgewijs nagekeken op de samenstelling van het verpakkingsmateriaal (plastic, blik en drankenkartons).
Veelgestelde vragen
- Wat kan ik doen om stankoverlast en/of ongedierte bij mijn gft-bak (groente-, fruit- en tuinafval) te voorkomen?
- Wat mag er bij het gfe-afval?
- Wat moet ik doen als het afval in mijn container is vastgevroren en niet is geleegd?
- Mag ik zakken gebruiken in mijn groene gft-container?
- Welke formaten minicontainers zijn er?
- Ik wil graag een extra minicontainer, kan dat?
- Wanneer wordt mijn minicontainer geleegd?
- Hoe kan ik het volume van mijn gft-afval beperken?
- Waarom hebben sommige ondergrondse verpakkingencontainers zulke kleine openingen?
Laatste nieuws
Bekijk al het nieuws
Koffiepads en theezakjes mogen voortaan bij het gft-afval
De koffie- en theebedrijven in Nederland maken hun koffiepads en theezakjes nu volledig van composteerbaar afval, waardoor het in de gft-container mag. Goed voor het milieu en de portemonnee! Voor gebruikers van koffiecups: de meeste zijn niet composteerbaar en ze mogen om verwarring te voorkomen niet bij het gft-afval.