Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Twente Milieu viert 25-jarig bestaan met uniek kijkje achter de schermen

12-09-2022

Op zaterdag 1 oktober viert Twente Milieu haar 25-jarig bestaan met medewerkers en hun families, inwoners en relaties. Verschillende Twente Milieu locaties worden dan opengesteld voor een uniek kijkje achter de schermen van het mooie werk in afvalinzameling, beheer openbare ruimte, service en onderhoud. Tussen de verschillende locaties loopt de Tour de Twente Milieu: een gezellige gezinstocht of sportieve toertocht door het mooie Twente. Ook is het mogelijk om rechtstreeks naar één van de Twente Milieu locaties te komen voor de open dag.

Als Twente Milieu haar locaties met elkaar verbindt, dan ontstaat er een prachtige fietsroute door het mooie Twente. Voor de gezinstochten is er keuze uit negen routes van en naar verschillende Twente Milieu locaties, die in beide richtingen gefietst kunnen worden. Kringloop De Beurs in Oldenzaal is ook een start- en pauzepunt voor een kop koffie en een bezoekje aan de kringloopwinkel tijdens Nationale Kringloopdag. Op de Twente Milieu locaties vertellen enthousiaste medewerkers over hun werk en is het mogelijk om de mooiste en nieuwste voertuigen te bewonderen. Daarnaast is er vertier voor de kinderen. Wie van meer uitdaging houdt, kan meedoen aan één van de sportieve toertochten die zijn georganiseerd in samenwerking met De Twickel Trappers uit Delden en Sportvoedingwebshop.com. Meer informatie is te vinden op twentemilieu.nl/fietstocht. Voor inwoners die niet op de fiets kunnen komen, is er op de locaties (beperkte) parkeergelegenheid.

Verdien bonuspunten in de Enschede Fietst-app
Deelnemers die één van de gezinsroutes vanaf de locatie van Twente Milieu aan de Marssteden in Enschede fietsen, kunnen extra bonuspunten verdienen in de Enschede Fietst-app door mee te doen aan de Twente Milieu-challenge. Met de Enschede Fietst-app sparen Enschedeërs punten voor elke fietsrit. De punten zijn in te wisselen voor beloningen bij lokale ondernemers. Zo wordt fietsen in Enschede nog leuker! Lees er alles over op enschedefietsstad.nl.

Samen voor een schoon, groen en leefbaar Twente
De Tour de Twente Milieu is onderdeel van een reeks aan jubileumactiviteiten die Twente Milieu organiseert voor medewerkers en hun families, inwoners en relaties. Ook geeft Twente Milieu een jubileummagazine uit aan haar medewerkers met verhalen over het werk van toen en nu. "Twente Milieu is de afgelopen 25 jaar eigenlijk continu in ontwikkeling en het werk is 'geen dag' hetzelfde geweest. Dit kon en kan omdat onze organisatie gedragen wordt door mensen die hun vak verstaan. Allemaal hardwerkende, gave mensen die met mekaar de klus klaren", vertelt directeur-bestuurder Charles Vinke over de bijna 400 medewerkers.

Sinds 1997
Het gezamenlijk organiseren van de afvalinzameling in Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal leidde tot de oprichting van Twente Milieu in oktober 1997. In de jaren daarna volgden er nog vijf gemeenten: Hof van Twente (2001), Losser (2006), Borne (2014), Haaksbergen (2018) en Wierden (2020). Ook de dienstverlening breidde zich verder uit met taken in het beheer en onderhoud van de Twentse leefomgeving, zoals gladheidbestrijding, rioolreiniging, maaien, plaagdierbeheersing, Gedenkparken & Begraafplaatsen en parkeerbeheer in Enschede.

Inloggen gemeente