Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Elektrische apparaten

Algemene informatie

Onder elektrische apparaten vallen alle apparaten (klein of groot) die werken op batterijen, stroom of gas. U kunt hierbij denken aan huishoudelijke apparatuur (zoals een koelkast, tosti-ijzer, broodrooster of fornuis), televisie of een elektrische tandenborstel. Frituurpannen moeten ontdaan zijn van losse onderdelen en inhoud. Het frituurvet kunt u in de originele verpakking inleveren bij het afvalbrengpunt of in de gele container bij uw supermarkt.

Batterijen en accu’s vallen onder klein chemisch afval.

Verwijderingsbijdrage

Als u een nieuw apparaat koopt, is de winkelier verplicht uw oude apparaat te accepteren. Hiervoor betaalt u ten slotte de verwijderingsbijdrage als u een nieuw exemplaar koopt. Het moet dan wel een apparaat zijn dat gelijksoortig is aan het product dat nieuw wordt gekocht. Elektrische apparaten die nog werken of nog te repareren zijn, kunt u naar een kringloopbedrijf brengen.

Waar kan ik het kwijt?

Inname door winkelier
Als u een nieuw apparaat koopt, is de winkelier verplicht uw oude apparaat te accepteren. Hiervoor betaalt u ten slotte de verwijderingsbijdrage als u een nieuw exemplaar koopt. Het moet dan wel een apparaat zijn dat gelijksoortig is aan het product dat nieuw wordt gekocht.

Kringloopbedrijf of rommelmarkt
Kleding en goederen voor de rommelmarkt kunt u elke laatste zaterdag van de maand tussen 10.00 – 12.00 uur brengen naar VV Hoeve Vooruit bij gemeenschapshuis ’t Meuken aan de Beckummerweg. Oud ijzer kunt u elke dag brengen naar de container die daar staat. Voor nadere informatie kunt u bellen naar (074) 35 75 537.

Iedere eerste zaterdag van de maand kunnen ten behoeve van de Protestantse Kerk in Haaksbergen tweedehands goederen worden gebracht naar de parkeerplaats van de Richtershof van 10.00 uur tot 12.00 uur (ingang bij busstation). Het e-mailadres is rommelmarkt.haaksbergen@gmail.com.

Laten ophalen
Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden rondom afval ophalen aan huis, klik dan hier.

Afvalbrengpunt
Elektrische apparaten kunt u wegbrengen naar het afvalbrengpunt.

Inloggen gemeente