Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Handige sticker oranje bak om verpakkingen goed te scheiden

31-03-2021

Wél blikjes van frisdranken en chipszakken. Géén piepschuim verpakkingen of plastic speelgoed. Inwoners van Almelo scheiden hun verpakkingen steeds beter. Toch twijfelen inwoners soms over wat wel en niet in de oranje bak mag. De verpakkingensticker helpt bij het goed scheiden.Superhandig”, vindt Suzanne Schreuder-Hudepol, die woensdag 31 maart de 1e sticker kreeg uitgereikt door wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid. Twente Milieu plakt de sticker begin april op de binnenkant van iedere oranje deksel.

De sticker is een handig geheugensteuntje voor het goed scheiden van verpakkingen. “Samen voorkomen we zo dat er afval in de container terecht komt dat er niet in thuis hoort”, legt wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid uit. “Ander afval dan verpakkingsmaterialen betekent namelijk dat de verwerker het afval afkeurt en het niet kan worden hergebruikt. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het kost ons als gemeenschap ook geld.” Gooi dus alleen verpakkingen in de oranje bak. Liefst los of in een (doorzichtige) plastic afvalzak. Dan ziet de afvalverwerker meteen dat het niet om restafval gaat.

Binnenkant deksel

Twente Milieu plakt de verpakkingensticker komende dagen op de binnenkant van de deksel van alle oranje container die aan straat staan. De sticker wordt op de oranje bak geplakt tussen zaterdag 3 en vrijdag 9 april, op de dagen dat Twente Milieu de oranje verpakkingencontainer leegt. Inwoners maken het werk van de medewerkers van Twente Milieu makkelijker door ervoor te zorgen dat de binnenkant van de deksel schoon is. Wanneer de verpakkingencontainer nog niet helemaal vol is, adviseert Twente Milieu deze toch aan te bieden, zodat de sticker geplakt kan worden.

Meer informatie
Meer informatie over wat wel en niet in de oranje bak mag, is hier te vinden.

Inloggen gemeente