Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Gooi niet weg, maar lever in!

07-10-2021

Lever je kapotte lampen in en ontvang een gratis voorleesboek

In samenwerking met gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal doet Twente Milieu mee aan de Nationale Recycleweek. Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 oktober ontvangen snelle inleveraars van kapotte elektrische apparaten en/of lampen (e-waste) bij het afvalbrengpunt/Milieupark een gratis voorleesboek. Maar wees er snel bij, want op=op!

Toch nog een tweede leven voor je apparaat?
Denk dan aan de kringloopwinkel! Op www.watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor hergebruik.

Apparaten en lampen zijn meer waard dan je denkt! Afgedankte apparaten en spaarlampen die worden ingeleverd bij het afvalbrengpunt/Milieupark gaan naar de verwerker die alle apparaten en lampen sorteert en recyclet. Dit levert grondstoffen op voor nieuwe producten.

Samenwerking
Gemeenten en Twente Milieu werken al jaren samen met Wecycle. Zij regelt de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Door hergebruik van kapotte kleine elektrische apparaten en lampen blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 voorkomen.

Inloggen gemeente