Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Ja... ik wil ondergronds in Almelo

De inwoners van Almelo scheiden hun afval steeds beter. Daardoor maken ze minder gebruik van hun grijze container. Zet u uw grijze container ook niet meer zo vaak aan de straat? Dan kunt u ervoor kiezen uw grijze container in te leveren en gebruik te maken van een ondergrondse restafvalcontainer (max. 2 keer per week). Dit is een proef van de gemeente Almelo waar maximaal 200 huishoudens aan mee kunnen doen. Wij vragen u gedurende de proef naar uw ervaringen door middel van een online enquête.

Wanneer u ‘ja’ zegt tegen ondergronds, kunt u zelf bepalen van welke bestaande ondergrondse restafvalcontainer u gebruik maakt. Kijk hier voor de containerlocaties bij u in de buurt. U geeft bij uw aanmelding twee containernummers op. Deze nummers beginnen met 'RAL' en vindt u zowel op de kaart met containerlocaties als op de container zelf. Na aanmelding krijgt u met uw milieupas toegang tot deze twee containers. Door u bij twee containers aan te melden, heeft u altijd een container tot uw beschikking. Ook wanneer één van de twee containers tijdelijk onbruikbaar is door een storing. 

De voordelen

  • Doordat u geen grijze container meer heeft, ontstaat meer ruimte in de tuin
  • U kunt 24 uur per dag uw afval kwijt in plaats van één keer in de vier weken

Handleiding ondergrondse container

Klik hier voor een handleiding van de ondergrondse container.

Vragen?
Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier of telefonisch op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur op het nummer 0900 - 85 20 111.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.