Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

GreenClip zorgt voor minder overlast van de gft-container

Onderzoek onder 5.000 inwoners van Twente bevestigt: GreenClip zorgt voor minder overlast van de gft-container!
Voor de zomer van 2023 introduceerden Lars en Johan uit Hof van Twente hún GreenClip aan de inwoners van Twente. Samen met Twente Milieu gaven zij 5.000 tukkers de mogelijkheid de GreenClip gratis te testen. Na een zomer en een winter de GreenClip te hebben gebruikt, werd een onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen. De conclusies zijn helder en betrouwbaar: de GreenClip zorgt ervoor dat de overlast van geur en ongedierte afneemt bij het scheiden van gft-afval met de groene gft-container.

Schone en frisse bak
De onderzoeksresultaten laten zien dat de GreenClip een positief effect heeft op het scheiden van gft-afval door inwoners. De helft van de gebruikers raadt na een zomer en een winter gebruik te hebben gemaakt van de GreenClip, deze aan.

Bijna 20% twijfelt nog. Uiteindelijk zegt 70% van de gebruikers dat de GreenClip uitstekend tot redelijk bijdraagt aan een schone en frisse groene bak. Mooie resultaten dus!

Waardevolle tips voor verbetering
Vooraf werd de tip gegeven om de GreenClip van de container af te halen voordat deze aan straat gezet werd. Die tip blijkt waardevol: veel testers die dit niet deden, verloren gedurende het jaar hun GreenClip. De gebruikers gaven naast de vooral enthousiaste reacties ook andere waardevolle tips om de GreenClip verder te verbeteren. Een veelgehoorde tip is om de GreenClip in een opvallende kleur te maken, zodat hij beter opvalt en minder snel vergeten wordt te verwijderen voor het aan straat zetten van de container.

Bedenkers Lars en Johan spreken van een geslaagde introductie van deze Twentse noviteit. Zij gaan nu ook buiten Twente met de GreenClip aan de bak. Wij wensen ze heel veel succes!

Inloggen gemeente