Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Onze collega’s van Rioolservices zoeken een Monteur Mechanische Riolering (leerwerktraject)
Als monteur is het jouw missie om te voorkomen dat het rode lampje op het kastje – oftewel de drukrioolunit - gaat branden. Met jouw goed uitgeruste servicebus rijd je dagelijks over de mooiste landweggetjes om werkzaamheden uit te voeren aan de minigemalen in het buitengebied van Borne, Haaksbergen of Hof van Twente. De kleine minigemalen in het buitengebied verpompen het afvalwater via de grotere hoofdgemalen naar de rioolwaterzuiveringen. Met jouw werkzaamheden zorg je ervoor dat dit transport goed verloopt.

Wat ga je doen?
In opdracht van de drie gemeenten voer je één keer per jaar onderhoud uit aan de ongeveer 3000 minigemalen en 200 hoofdgemalen in het Twentse werkgebied. Je maakt de gemalen schoon, stelt pompen af en doet metingen. Ook los je allerlei voorkomende storingen op. Hiervoor werk je met de beheerprogramma’s van de gemeenten, waarin je de onderhoudswerkzaamheden en de beoordeling vastlegt. Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen Rioolservices, bijvoorbeeld als je een verstopping ontdekt in het riool die eerst verholpen moet worden om jouw werk verder te kunnen doen. Je draait mee in onze storingsdienst buiten de reguliere werktijden. Afhankelijk van de grootte van het team is dit één keer in de 4 à 5 weken.

Waarom je dit bij Twente Milieu gaat doen is…
Omdat jouw werklocatie elke dag anders is, maar altijd in de regio. Je bent flexibel in je werktijden, waardoor je het werk goed kunt combineren met privé en/of gezin. Wat het werken bij ons nog meer bijzonder maakt, is dat we alle specialismen van Rioolservices zelf in huis hebben: van kolken zuigen tot rioolreiniging en -inspectie. Ook werk je soms samen met andere afdelingen binnen Twente Milieu, zoals het inrichten van nieuwe units en het bouwen van besturingskasten in samenwerking met Technische Services.

Jij bent…
Zelfstandig en ondernemend. Je voelt je verantwoordelijk voor het werk van onze opdrachtgevers en voert het kostenbewust en efficiënt uit. Ook kun je makkelijk schakelen als er opeens op een andere plek werk moet gebeuren. Vanuit duurzaamheid ben je altijd bezig om de levensduur van materialen en onderdelen zo optimaal mogelijk te benutten.

Wat zien we graag op jouw CV?

 • Je hebt minimaal een afgeronde Mbo-2 opleiding en werk en denkniveau;
 • Je hebt een BRL-monteursopleiding diploma;
 • Je hebt de opleiding Kennis van pompen gevolgd;
 • Je bent in bezit van geldig certificaat VCA/OHSAS 18001 / NEN 3140;
 • Je hebt de opleiding Werken in besloten ruimten gevolgd;
 • Je bent in bezit van rijbewijs C1.

Of we bieden jou een leerwerktraject
Leren en ontwikkelen staan bij ons hoog in het vaandel. Ben jij als monteur werkzaam in de techniek, waarbij je sleutelt aan mechanica en elektronica, maar heb jij nog geen ervaring met rioolstelsels? Ook dan komen we graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor een leerwerktraject.

Wat krijg je ervoor terug?
Een mooie functie in een organisatie met trotse en betrokken medewerkers die Twente Milieu met een ruime 8 beoordelen. Waar we voor elkaar klaarstaan en we samen zorgen dat het werk afkomt. Het 'samen doen’ betekent ook dat je bij ons de ruimte krijgt om jezelf te zijn en dat ook jouw mening belangrijk is. Wat je verder kunt verwachten:

 • Een jaarcontract waarbij we er natuurlijk snel een vast contract van maken als de klik met het werk en de collega's waarmee je samenwerkt goed is;
 • Salaris op basis van de CAO Grondstoffen Energie en Omgeving Services schaal E, minimaal € 2.770,- tot maximaal €3.459 ,- bruto per maand;
 • Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget van 13,44% per maand. Dit kun je uit laten betalen of inzetten voor extra verlof, scholing of extra pensioenopbouw;
 • Naast wettelijke vakantie-uren ook een aantrekkelijk aantal bovenwettelijke vakantie-uren die je maximaal 5 jaar lang mag sparen;
 • Pensioenopbouw bij ABP;
 • Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis;
 • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals bedrijfsfitness, fiets(lease)plan en collectiviteitskorting op (zorg)verzekeringen;
 • Natuurlijk een telefoon en laptop.

Dit is Twente Milieu
Volop zon of centimeters sneeuw, op feestdagen en in het weekend, de ruim 400 medewerkers van Twente Milieu werken ‘met mekaar’ aan een schoon, groen en leefbaar Twente. Veur altied. Twente Milieu is een sociale werkgever en biedt kansen aan iedereen. Bij Twente Milieu werken echte buitenmensen, voor het beheren en onderhouden van de openbare ruimte en voor de inzameling van het afval. De collega’s op kantoor en in de werkplaatsen zorgen ervoor dat het werk buiten veilig, op tijd, duurzaam en gewoon goed wordt uitgevoerd.   

Is dit jouw baan? Solliciteer direct!
Ben jij onze nieuwe Monteur Mechanische Riolering? Dan horen we graag van je! Solliciteer direct via het formulier hieronder.  

Heb je vragen of wil je meerinformatie? We vertellen je graag meer!
Stuur Daan een berichtje via d.wevers@twentemilieu.nl. Bellen kan ook via 06 - 52 39 04 42.

Solliciteren

Daan Wevers

Teamleider
Stel je vraag aan Daan
06 52 39 04 42

Interesse?

Solliciteer direct

Solliciteren is eenvoudig. Vul je gegevens in, upload je CV en eventueel een motivatie en druk op 'sollicitatie verzenden'. Heb je een inhoudelijke vraag over deze vacature? Neem contact op met de contactpersoon bovenaan deze pagina. Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met personeelszaken@twentemilieu.nl.
* verplicht
CV *
Kies bestand
Bladeren
(Max 5 mb: doc, docx, pdf)
Motivatiebrief
Kies bestand
Bladeren
(Max 5 mb: doc, docx, pdf)
Inloggen gemeente