Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Inwoners waarderen ons met een 7,5!

23-02-2022

Eind vorig jaar liet Twente Milieu door onderzoeksbureau Integron de inwonertevredenheid in haar werkgebied onderzoeken. In alle negen gemeenten waar Twente Milieu het werk uitvoert zijn inwoners benadert om een digitale vragenlijst in te vullen. De vragen gingen over alle werkzaamheden van Twente Milieu; van het op tijd legen van een container aan huis, tot de klantvriendelijkheid van de medewerkers op het Afvalbrengpunt en van de kwaliteit van het onderhoud van de openbare ruimte tot de informatie en communicatie vanuit de organisatie. Gemiddeld gaven de inwoners Twente Milieu een 7,5 en daar zijn alle medewerkers ‘onmeunig’ trots op!

Vriendelijke en behulpzame medewerkers
De resultaten van het onderzoek laten een duidelijk beeld zien van zaken die goed gaan. Zo wordt de Twente Milieu app, de vriendelijkheid en behulpzaamheid van medewerkers op bijvoorbeeld het Afvalbrengpunt en het ophalen van containers aan huis als sterke punten genoemd. Ook de communicatie vanuit Twente Milieu krijgt een dikke 8!

Zaken die Twente Milieu samen met gemeenten kan verbeteren
Inwoners zagen ook verbeterpunten. De uitstraling van verzamelcontainers in buurten en bij winkelcentra kan beter. Afval dat naast containers staat, maar ook de container zelf ziet er niet altijd fris uit. Inwoners bevestigen hiermee wat voor Twente Milieu en de gemeenten al langer een aandachtspunt is. In veel gemeenten wordt er al in samenwerking met handhaving, woningcorporaties en buurtbewoners gewerkt aan het tegengaan van ongewenst gedrag van inwoners die zakken of rotzooi naast containers zetten. Om de uitstraling van de verzamelcontainers te verbeteren, schafte Twente Milieu onlangs een eigen waswagen aan waarmee meer schoonmaakroutes gereden kunnen worden. Zo willen Twente Milieu en gemeenten de containers er frisser en schoner uit laten zien.

In gesprek over biodiversiteit en klimaatadaptatie
Op het gebied van beheer van de openbare ruimte, ervaren inwoners soms nog te veel onkruid in hun buurt. Of deze ervaring aansluit bij de opdracht die Twente Milieu heeft vanuit de gemeenten is niet altijd duidelijk. Soms is minder maaien bijvoorbeeld een bewuste keuze, maar zorgt het wel voor een ander beeld. Een mooie gezamenlijke opgave van Twente Milieu en de gemeenten om met inwoners hierover in gesprek te gaan en samen te kijken naar de invloed van biodiversiteit en klimaatadaptatie op wat zij zien in de openbare ruimte.

Inloggen gemeente