Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
header afbeelding

Gemeente Oldenzaal

Tips

Header nieuwsbrief 600x375

Twente Milieu steunt burgerinitiatief GreenClip

Vanaf deze zomer kunnen 5.000 inwoners van Twente als eerste gebruik maken van een échte Twentse noviteit: De GreenClip. Doel van de GreenClip is een frissere gft-container tijdens de warme dagen en minder gewicht en volume in de container. De GreenClip is een kleine groene clip, gemaakt van kunststof, die je aan de groene gft-container vastmaakt. Kleine moeite, groot gemak.

Lees meer
Maandag 8 mei vond in bijzijn van wethouder Maaike Rödel de eerste gastles plaats bij basisschol De Esch in Oldenzaal. Zij gaan samen met 9 andere scholen de strijd aan om zoveel mogelijk textiel in te zamelen, te repareren en een tweede leven te geven.

Twentse scholieren strijden tegen textielafval

Van maandag 15 mei tot en met donderdag 8 juni 2023 vindt de derde editie van de Textiel Race Twente plaats. Tien basisscholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te repareren, upcyclen of in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een waardecheque en een bezoek aan het sorteercentrum in Enschede. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Lees meer
21 02 17 Tip en Tricks papier

Op Hemelvaartsdag zijn wij gesloten. Op vrijdag 19 mei staan wij graag weer voor u klaar!

Op Hemelvaartsdag zijn wij gesloten. Op vrijdag 19 mei staan we graag weer voor u klaar! Klik op 'lees meer' voor meer informatie over de afvalinzameling rond de feestdagen.

Lees meer

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Koffiepads

Koffiepads en theezakjes mogen voortaan bij het gft-afval

De koffie- en theebedrijven in Nederland maken hun koffiepads en theezakjes nu volledig van composteerbaar afval, waardoor het in de gft-container mag. Goed voor het milieu en de portemonnee! Voor gebruikers van koffiecups: de meeste zijn niet composteerbaar en ze mogen om verwarring te voorkomen niet bij het gft-afval.

Lees meer
Bekijk al het nieuws
Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?