Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Bewoners van hoogbouw in Oldenzaal kunnen nu ook hun gfe-afval scheiden

09-11-2021

Sinds 1 november kunnen bewoners van hoogbouw in Oldenzaal ook gratis hun groente-, fruit en etensresten (gfe) gescheiden aanleveren. In oktober zijn hiervoor door Twente Milieu aparte verzamelcontainers geplaatst bij appartementen, bovenwoningen en flats. Door gfe-afval ook bij hoogbouw apart in te zamelen is de verwachting dat het aantal kilo's restafval per inwoner daalt. Dit draagt bij aan de ambities van alle Twentse gemeenten, waarbij inwoners in 2030 jaarlijks nog maar 50 kilo restafval produceren.

Gfe-afval scheiden

Gfe-afval belandt bij veel bewoners van flats, appartementen of bovenwoningen momenteel nog bij het restafval. Door gfe-afval te scheiden produceren we minder restafval en dat bespaart bewoners kosten. Daarnaast is het beter voor het milieu, van gfe-afval wordt compost maken. En compost is weer een goede voedingsbodem om planten en bloemen op te laten groeien. Gfe-afval is dus een waardevolle grondstof.

Gratis gfe-bakje voor bewoners

Bewoners van hoogbouwlocaties krijgen een gfe-bakje, om groente-, fruit- en etensresten gemakkelijk te kunnen scheiden. Bijvoorbeeld door het bakje op het aanrecht te zetten; het gfe-afval erin te doen doen en op een later moment naar de gfe-verzamelcontainer in de buurt te brengen. Inwoners van Oldenzaal kunnen met hun milieupas ook gebruik maken van de andere gfe-verzamelcontainers in Oldenzaal.

Bewoners van hoogbouwlocaties die geen gfe-bakje hebben ontvangen kunnen deze alsnog, op vertoon van hun niet-thuis kaartje, afhalen op de volgende momenten:

  • Vrijdag 12 november | Winkelcentrum Zuid Berghuizen
  • Zaterdag 13 november | Winkelcentrum Zuid Berghuizen

Vanaf maandag 15 november kunt u uw gfe-bakje ook, op vertoon van uw niet-thuis kaartje, afhalen bij het Afvalbrengpunt in Oldenzaal.

Inloggen gemeente