Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Twente Milieu zoekt nieuwe locaties textielcontainers in Hengelo

24-08-2021

Sponsor de kas van uw school of vereniging én lever een bijdrage aan het milieu

In Twente bestaat een deel van het restafval nog uit textiel en dat is erg zonde! Kringloopbedrijf Het Goed en Twente Milieu willen de hoeveelheid textiel in het restafval flink verminderen, zodat er meer hergebruikt kan worden. Daarom zijn zij op zoek naar nieuwe locaties in de wijken en buurten van Hengelo voor hun nieuwe, educatieve textielcontainers. Er wordt hulp gevraagd aan maatschappelijke organisaties, (sport)verenigingen, scholen en stichtingen.

Organisaties die te bereiken zijn voor Hengelose inwoners en waar de vrachtwagen van Twente Milieu makkelijk bij kan, kunnen er vanaf nu voor kiezen om een textielcontainer te ‘adopteren’. Wanneer zij de inwoners in hun omgeving stimuleren om de textielcontainers te gebruiken, komt dit direct ten goede aan de organisatie. De organisatie ontvangt namelijk een vergoeding per kilo textiel dat wordt ingeleverd. Daarnaast wordt er een steentje bijgedragen aan een beter milieu. Het textiel wordt na inzameling gesorteerd en daarna hergebruikt of gerecycled.

Nieuwe container neemt Hengeloër mee in proces rond textiel
De nieuwste textielcontainers van Twente Milieu leren de Hengeloërs graag meer over het proces van het textiel. Want wat gebeurt er eigenlijk na inzameling met hun oude broek of jas? Daar komen ze achter door het lopen van de circulaire route van textiel rond de container. Daar wordt de inwoner alles geleerd over het proces van begin tot eind!

Meedoen of meer informatie?
Neem dan (het liefst voor 1 oktober) contact met ons op. Dat kan digitaal via ons contactformulier of telefonisch via het nummer 0900-8520111 (op werkdagen tussen 08.00-17.00 uur, lokaal tarief).

Inloggen gemeente