Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Brussel gaat Volle Bak Samen Delen!

17-10-2019

Ook het Europees Parlement kan voortaan volle bak samen delen. Op donderdag 17 oktober nam Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik de deelcontainer van Twente Milieu in ontvangst. In deze vrolijk bestickerde container, voorzien van deurtje en planken, wordt er een tweede leven gegeven aan spullen of etenswaren door het te delen met anderen.

De Europarlementariër was direct enthousiast over de deelcontainer tijdens een werkbezoek aan Twente Milieu eerder dit jaar. Schreijer-Pierik zet in Brussel al jaren in op hergebruik en recycling. De deelcontainer past daar perfect bij. Zij introduceert ‘m daarom graag bij haar collega’s in het Europees Parlement.

Heel Twente deelt
Naast Brussel deelt ook heel Twente al volop. Sinds dit voorjaar zijn op meer dan veertig plekken in Twente een deelcontainer te vinden. Buurtbewoners delen hier de voor hun overbodige spullen.

Delen is geven
Met de deelcontainer gaan Twente Milieu en de gebruikers ervan verspilling tegen. En niet alleen omdat het nodig is, maar ook omdat het leuk is! Spullen of etenswaren die voor de één afval zijn, zijn voor een ander namelijk nog heel waardevol. Een tweede leven dus. Zo wordt er gezorgd voor minder afval en beter gebruik van grondstoffen. Delen is geven. Aan anderen én om een schoon, gezond en fris Twente!

Inloggen gemeente