Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Restafval

Algemene informatie

Restafval is huishoudelijk afval dat niet meer gescheiden kan worden voor hergebruik of recycling. Afvalsoorten die wel te scheiden zijn, horen niet in het restafval thuis. Restafval dat niet in uw grijze bak past, valt onder grof restafval.

Wat wordt ervan gemaakt?
Restafval is voor het grootste gedeelte niet geschikt voor hergebruik. Het afval wordt daarom verbrand in grote ovens. Hiermee kan energie (elektriciteit) en warmte worden opgewekt. Het product dat na verbranding overblijft, wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het asfalteren van wegen.

Waar kan ik het kwijt?

(Ondergrondse) restafvalcontainer
U kunt voor uw restafval gebruik maken van alle (ondergrondse) restafvalcontainers in de gemeente Hengelo. Bekijk hier alle containerlocaties. U heeft een milieupas nodig om deze te openen. Kijk hier voor alle tarieven.

Zorgcontainer
Bent u slecht ter been of op een andere manier beperkt? En kunt u uw afval niet zelf naar de ondergrondse verzamelcontainer brengen? En is er ook niemand in uw omgeving die dat voor u kan doen? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een zorgcontainer. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Hengelo.

Keuzecontainer
Voor inwoners van laagbouwhuishoudens die hun restafval niet naar de ondergrondse container willen brengen bestaat er een grijze keuzecontainer. De keuzecontainer is een extra service en is daarom duurder. Het uitgangspunt is dat de gebruiker betaalt. Wilt u gebruik maken van een keuzecontainer? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Inloggen gemeente