Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Elektrische apparaten

Algemene informatie

Onder elektrische apparaten vallen alle apparaten (klein of groot) die werken op batterijen, stroom of gas. U kunt hierbij denken aan huishoudelijke apparatuur (zoals een koelkast, tosti-ijzer, broodrooster of fornuis), televisie of een elektrische tandenborstel. Frituurpannen moeten ontdaan zijn van losse onderdelen en inhoud. Het frituurvet kunt u in de originele verpakking inleveren bij het afvalbrengpunt of in de gele container bij uw supermarkt.

Batterijen en accu’s vallen onder klein chemisch afval.

Verwijderingsbijdrage

Als u een nieuw apparaat koopt, is de winkelier verplicht uw oude apparaat te accepteren. Hiervoor betaalt u ten slotte de verwijderingsbijdrage als u een nieuw exemplaar koopt. Het moet dan wel een apparaat zijn dat gelijksoortig is aan het product dat nieuw wordt gekocht. Elektrische apparaten die nog werken of nog te repareren zijn, kunt u naar een kringloopbedrijf brengen.

Waar kan ik het kwijt?

Laten ophalen

  • Elektrische apparaten die nog werken of te repareren zijn, kunt u op afspraak laten ophalen door kringloopbedrijf Het Goed.
  • Grote elektrische apparaten kunt u op afspraak laten ophalen door Twente Milieu.

Wilt u elektrische apparaten laten ophalen? Bel voor een afspraak 0900 – 85 20 111 (op werkdagen tussen 08.00-17.00 uur). Hiervoor heeft u uw postcode, huisnummer en het nummer van de milieupas nodig.

Kringloopbedrijf
Elektrische apparaten die nog werken of te repareren zijn, kunt u naar kringloopbedrijf Het Goed brengen.

Laten ophalen
Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden rondom afval ophalen aan huis, klik dan hier.

Afvalbrengpunt
Elektrische apparaten kunt u gratis wegbrengen naar het Milieupark.

Inloggen gemeente