Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Doe mee aan NK Tegelwippen in uw gemeente!

Samen werken aan een fijne leefomgeving in Twente

Samen met onze gemeenten helpen we inwoners het afval te verminderen en goed te scheiden en werken we samen aan een fijne leefomgeving. Daarmee bedoelen we een aantrekkelijke omgeving, waar het voor inwoners fijn en veilig wonen is én waarin de natuur tot bloei komt en insecten hun werk goed kunnen doen. Want vanwege het veranderende klimaat, zijn duurzaamheid en biodiversiteit ook in Twente belangrijke thema’s. We hebben groen nodig om hittestress en wateroverlast tegen te gaan en insecten aan te trekken. Want insecten zijn belangrijk voor de natuur, bijvoorbeeld als natuurlijke vijand van de eikenprocessierups.

Gemeente Hengelo doet mee aan NK Tegelwippen
De gemeente Hengelo doet mee aan NK Tegelwippen. Dit is een landelijk initiatief waarbij gemeenten het tegen elkaar opnemen met als doel om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daar kunt u als inwoner van de gemeente Hengelo ook een steentje aan bijdragen! Twente Milieu komt uw tegels gratis ophalen met de Tegeltaxi. Hieronder leest u alle informatie hierover.

Vanaf wanneer kan ik een afspraak om de tegels gratis op te laten halen?
Vanaf donderdag 21 maart kunt u een afspraak inplannen bij de Klantenservice van Twente Milieu. U kunt zich aanmelden tot donderdag 31 oktober.

Let op! De Tegeltaxi rijdt niet in de zomerperiode van week 30 tot en met 35 (tussen 22 juli en 30 augustus).

Hoe kan ik mij aanmelden voor het afhalen van tegels?
Meld u aan voor het NK Tegelwippen via de website www.nk-tegelwippen.nl. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding. Met de bevestiging kunt u een afspraak maken via de Klantenservice van Twente Milieu door de bevestiging te mailen naar info@twentemilieu.nl. Vermeld daarbij uw postcode, huisnummer en milieupasnummer. Ook is het mogelijk om te bellen naar 0900 - 85 20 111 (op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur, lokaal tarief). Houd uw milieupas bij de hand.

Welke voorwaarden gelden er voor het op laten halen van tegels?
De tegels worden met een grijper opgehaald. Daarom is het volgende belangrijk:

  • De minimale hoeveelheid is 5 m2 en maximaal 20 m2 per afspraak
  • Zet de tegels op de afspraakdag voor 07.30 uur aan straat (op verharde gemeentegrond)
  • Plaats de tegels nergens tegenaan of onder
  • Stapel de tegels netjes op (rondom een meter vrijhouden)
  • Er hoeft niemand thuis te zijn voor de afspraak

Heeft u minder dan 5 m2 tegels? Dan kunt u het wegbrengen naar het Milieupark
Dit doet u op vertoon van uw aanmelding bij NK Tegelwippen. Vergeet ook uw milieupas niet voor toegang tot het Milieupark.

Inloggen gemeente