Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Waarom hebben mijn containers straks een chip?

De gemeenten en Twente Milieu willen alle afvalcontainers op een duurzame en professionele manier beheren en administreren. Daarom worden de containers voorzien van een chip. Door die chip kunnen we een elektronische administratie en registratie van containers bijhouden. Het gaat niet alleen om de container, maar ook om het aantal, het type en het adres waar de container bij hoort. Hierdoor hebben we een 100% kloppende administratie van de containers die de inwoners van onze gemeenten hebben en waarvoor de inwoner ook betaalt.

Om deze automatisering mogelijk te maken, zijn de containers voorzien van een chip en een adressticker. De chip is iets groter dan een euromunt en wordt aan de onderzijde van de rand van de container aangebracht. De chip heeft een uniek nummer. Met behulp van dit unieke nummer is de container aan een specifiek adres te koppelen. De chip is dus gekoppeld aan een adres (object) en niet aan een persoon (naam).

Twente Milieu leegt alleen containers met een chip. Alle andere containers worden niet geleegd.

Efficiënte en duurzame routes en een digitale afvalkalender
Voor inwoners levert een gechipte container ook het voordeel op dat je een persoonlijke afvalkalender te zien krijgt via de app of website, afgestemd op de containers die u heeft. Door de gedigitaliseerde administratie, beschikken we over de juiste gegevens. Het containermanagementsysteem is gekoppeld aan de bedrijfsvoering van Twente Milieu en biedt daardoor inzicht in de werkwijze van Twente Milieu. Zo kunnen we zien hoeveel containers onze medewerkers per dag legen en hoe lang zij over een route doen. Doordat we weten welk aantal en type container per adres aanwezig is, kan Twente Milieu de route hierop aanpassen. De routes kunnen op die manier niet alleen efficiënter ‘gebouwd’ worden, ook wordt gekeken hoe er zo min mogelijk CO2 wordt uitgestoten door de vuilniswagen.