Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Waarom krijg ik een nieuwe gft- en restafval container?

In de komende maanden worden uw groene gft- en grijze restafvalcontainer vervangen door nieuwe containers.
De oude containers worden niet zomaar vernietigd maar gerecycled tot nieuwe containers. De oude containers worden vervangen omdat door de hele gemeente Berkelland heen, verschillende type containers gebruikt worden. Sommige zijn al heel oud en de meeste containers hebben geen speciale plek voor een chip. Een chip? Ja, vanaf 2025 zijn uw afvalcontainers (net als de meeste containers in Nederland) gechipt. We vertellen u daar graag meer over.

Een professionele containeradministratie. Zo gechipt!

De gemeente Berkelland en Twente Milieu willen alle afvalcontainers goed en professioneel beheren en administreren. Daarom krijgen de containers een chip. Door die chip weten we precies welke containers van welk formaat er op welk adres staan. U als inwoner betaalt al jaren via de aanslag van het GBTwente voor de containers. Door de chip is die administratie straks 100% kloppend. Twente Milieu kan alleen containers met een chip legen. Alle andere containers worden niet geleegd omdat de vuilniswagen dan een storing aangeeft.

Uw oranje verpakkingencontainer krijgt een chip
De oranje verpakkingencontainers in Berkelland (voor verpakkingen van plastic of blik en drinkpakken) zijn nieuwer en hebben ook alleen een speciale plek voor de chip. Deze hoeven dus niet vernieuwd te worden. In de brief die u bij deze niewusbrief ontvangt, staat ook de datum waarop u uw oranje verpakkingencontainer aan staat zet zodat wij deze voor u kunnen chippen. Ook hier hoeft u niet voor thuis te blijven.